1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
تخصصی |
2 |
هدف کلی |
آشنایی دانشجویان با مباحث عمومی زراعت شامل مراحل کاشت، داشت و برداشت و نیز آشنایی کامل دانشجویان با تمامی این مباحث بصورت عملی |
3 |
شایستگی های پایه |
این درس پیش نیاز ندارد |
4 |
اهداف یادگیری |
اهداف کلی این درس عبارت است از آشناکردن دانشجویان با مسایل مربوط به عوامل محیطی و تاثیر آن ها بر تولید محصولات کشاورزی و آشنایی کامل با مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات زراعی. همچنین در بخش عملی هدف آشنایی دانشجویان با ساختار گیاهان، اعمال گیاهی، عوامل موثر بر رشد و نمو گیاهان، خاک، آب، عملیات تهیه زمین و خاکورزی، بذر و بذرکاری ، داشت و عملیات برداشت می باشد به طوریکه دانشجویان بتوانند در پایان ترم مهارت های علمی و عملی قابل قبولی را در خصوص زراعت گیاهان زراعی کسب نمایند. |
5 |
روش تدریس |
معرفی منابع، ارایه سر فصل ها با استفاده از امکانات سمعی و بصری به صورت پاورپوینت و بحث و مشارکت در خصوص مطالب و سرفصل ها ، معرفی و شناسایی گیاهان زراعی و اجرای عملیات کاشت، داشت و برداشت برخی گیاهان در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و نیز بازدید از مزارع تحقیقاتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد |
6 |
وظایف دانشجو |
حضور منظم و فعال در کلاس ها، شرکت در مباحث درسی. بازدیدها و شرکت منظم در جلسات عملی و اجرای عملیات زراعی مرتبط با سرفصل ها |
7 |
منبع |
خواجه پور، م.ر. 1384. اصول و مبانی زراعت. مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان.
مجنون حسینی، ن.، و مظاهری، د. 1388. مبانی زراعت عمومی . انتشارات دانشگاه تهران
کوچکی، ع.، زند، ا.، مهدوی دامغانی، ع.، 1392. انتشارات مرکز نشر دانشگاهی. 534 صفحه.
فلاح، س. زراعت عمومی و تخصصی. انتشارات دانشگاه شهرکرد. 352 صفحه. |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
درس به صورت حضوری و در قالب بخش نظری با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهای سمعی و بصری ارایه می شود و برای بخش عملی، بازدیدهای میدانی از مزارع و گلخانه های تحقیقاتی و انجام عملیات کشاورزی جهت آشنایی کامل دانشجویان با مراحل زراعت محصولات |
9 |
نحوه ارزشیابی |
نحوه ارزشیابی دانشجویان به صورت کتبی و بخش عملکردی محاسبه می شود. به این صورت که در بخش نظری درس، با برگزاری پرسش و پاسخ های کلاسی و میانترم (30%) و پایان ترم (40%) و در بخش عملی با برگزاری آزمون کتبی و انجام پروژه توسط دانشجویان (30%) ارزشیابی انجام خواهد شد. |
10 |
فایل |
Pdf File |