1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
اختیاری |
2 |
هدف کلی |
آشنایی دانشجویان با مراحل کشت و کار و فراورده های غذایی، دارویی و صنعتی گیاهان جدید و فراموش شده |
3 |
شایستگی های پایه |
این درس نیاز به پیش نیاز ندارد اما بهتر است آگاهی به مسایل اکولوژی و پایداری را داشته باشد. |
4 |
اهداف یادگیری |
اهداف کلی این درس، عبارت است از آشناکردن دانشجویان با گیاهان جدید و فراموش شده و علل اکولوژیکی و اقتصادی انتخاب گیاهان به عنوان محصول زراعی و معرفی آن ها به سیستم های تولید کشاورزی و نیز آشنایی با اصول و عملیات زراعی تولید گیاهان جدید و فراموش شده به نحوی که از طریق بازگرداندن این گیاهان به سیستم های تولید، موجب کاهش اثرات تغییر اقلیم، و افزایش تنوع زیستی و پایداری و درنهایت بهبود امنیت غذایی شوند. |
5 |
روش تدریس |
معرفی منابع، ارایه سرفصل ها با استفاده از امکانات سمعیو بصری به صورت پاورپوینت و بحث و مشارکت در خصوص مطالب و سرفصل ها و ارایه سمینار توسط دانشجویان |
6 |
وظایف دانشجو |
حضور منظم و فعال در کلاس ها، شرکت در مباحث درسی و ارایه سمینار |
7 |
منبع |
بهدانی، م.ع.، فلاحی، ح.ر. و اقحوانی شجری، م. 1394. گیاهان آینده. انتشارات دانشگاه بیرجند
تبریزی، ل. و کوچکی، ع. 1393. گیاهان دارویی: بوم شناسی، تولید و بهره برداری پایدار. انتشارات دانشگاه تهران.
کوچکی، ع.، و خواجه حسینی، م. 1387. زراعت نوین. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
کوچکی، ع.، نصیری محلاتی، م. ، خرمدل، س.، خواجه حسینی، م. 1402. اگرواکولوژی مناطق خشک، دفتر دوم. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
درس به صورت حضوری و در قالب بخش نظری با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهای سمعی و بصری ارایه می شود و همچنین استفاده از اسلایدهای مختلف در خصوص فرایند و اصول اهلی سازی و عملیات زراعی تولید گیاهان جدید و فراموش شده |
9 |
نحوه ارزشیابی |
ارزشیابی دانشجویان به صورت 15% پرسش و پاسخ های کلاسی، 30% میان ترم، 40% آزمون پایان ترم و 10% ارایه سمینار می باشد |
10 |
فایل |
Pdf File |