طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره این درس 3 واحدی به عنوان یکی از دروس تخصصی گرایش طراحی فرایند مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد تدریس می گردد و حائز اهمیت فراوانی می باشد.
2 هدف کلی ارائه نکاتی در زمینه مراحل و روش های طراحی و سنتز یک فرآیند شیمیایی باتوجه به ملاحظات اقتصادی از ابتدا تا انتهای عملیات با تحقق شرایط بهینه طراحی از اهداف این درس می باشد.
3 شایستگی های پایه از آنجایی که مسائل طراحی ماهیت مبهمی دارند و برای رسیدن به یک هدف راه های مختلفی وجود دارد، دانشجویان این درس باید بتوانند با استفاده از اصول علمی مهندسی شیمی مانند طراحی راکتور، عملیات واحد صنعتی واقتصاد مهندسی طرح های خلاقانه خود را در قالب نمودارهای جریان فرایندی به روش سیتماتیک و مرحله ای تجزیه و تحلیل نمایند و سپس برای انجام محاسبات دقیق تر از نرم افزارهای مهندسی شیمی مانند ASPEN PLUS استفاده نمایند.
4 اهداف یادگیری هدف این درس آشنایی با ضرورت، پیچدگی مساله، تاریخچه و چگونگی پیشرفت علم طراحی مفهئمی، تعاریف اولیه و اصطلاحات متداول، هرم طراحی مفهومی، مزایا و معایب، مبانی اقتصادی مورد نیاز، روش های تعیین گزینه های محتمل در طراحی و ارزیابی سریع آنها، اطلاعات مورد نیاز برای آغاز طراحی مفهومی، تصمیم گیری در مورد پیوسته یا ناپیوسته بودن فرایند، طراحی مرحله ورود-خروج فرایند، طراحی مرحله جریان برگشتی-بخش واکنش، طراحی ساختار کلی بخش جداسازی، طراحی بخش جداسازی گازها، طراحی بخش جداسازی مایعات و مقدمه ای بر طراحی شبکه تبادل حرارتی می باشد.
5 روش تدریس این درس نظری به کمک اسلاید صداگذاری شده ارائه می شود. در پایان هر مبحث، انجام تکالیف تعیین شده توسط دانشجویان بصورت گزارش کتبی فرصت مناسبی برای تمرین مهارت های طراحی مفهومی تدریس شده را ایجاد می کند. از آنجا که فرایند طراحی یک عمل خلاقانه است راه حل های مختلفی ارائه شده توسط دانشجویان مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد و با بازخورد استاد درس همراه می شود. برای گسترش مهارت های استفاده از نرم افزارهای مهندسی شیمی، دانشجویان پروژه درسی طراحی به کمک کامپیوتر را انجام می دهند.
6 وظایف دانشجو دانشجویان موظفند در تمام کلاس های درس حضور فعال داشته باشند، تکالیف تعیین شده برای هر مبحث را به صورت انفرادی انجام دهند، پروژه های درس را با هماهنگی با استاد تعریف نموده و بصورت گروهی انجام دهند. در ساعات اعلام شده برای رفع اشکال درسی به صورت حضوری یا غیر حضوری به استاد مراجعه نمایند.
7 منبع طراحی مفهومی فرایندهای شیمیایی، نویسنده: ج. ام. داگلاس، مترجمین: مهرداد نقوی و میر سعید موسوی کریمی، تهران: فارابی، 1379. طراحی مفهومی فرایندهای شیمیایی، دکتر محمود گرجی، انتشارات دانشگاه صنعتی مالک اشتر، 1392. J. M. Douglas, Conceptual Design of Chemical Processes, McGraw-Hill, 1988 R. Smith, Chemical Process Design and Integration, John Wiley & Sons, 2005 W. D. Seider, J. D. Seader and D. R. Lewin, Process Design Principles: Synthesis, Analysis and Evaluation, 2nd Edition, Wiley, 2003 I. Stanley, Using Aspen Plus® in Thermodynamics Instruction A Step-by-Step Guide, 2015
8 مواد و امکانات آموزشی اسلاید صداگذاری شده، کتاب درسی، کارگاه کامپیوتر
9 نحوه ارزشیابی تکالیف، میان ترم، پایان ترم، پروژه درسی
10 فایل Pdf File