طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره این درس مکمل درس برنامه نویسی کامپیوتر می باشد که در آن دانشجو با طرز کار نرم افزار متلب بطور عملی آشنا می گردد.
2 هدف کلی کسب مهارت برنامه نویسی بدون استفاده عملی از نرم افزار امکان پذیر نمی باشد. لذا، دانشجویان موظفند از طریق کسب آمادگی جهت انجام کوییزهای هفتگی مهارت لازم را کسب نمایند.
3 شایستگی های پایه این درس پیش نیاز ندارد اما داشتن اطلاعات ریاضی کافی به فهم مطالب کمک می نماید. افرادی که هیچ آشنایی با این نرم افزار ندارند می توانند با دنبال کردن مطالب درس از ابتدا، تسلط نسبی روی مباحث پیدا نمایند. این درس برای تمامی دانشجویان رشته مهندسی و تمامی افرادی که نیاز به استفاده از برنامه های کامپیوتری برای حل مسائل دارند قابل استفاده می باشد.
4 اهداف یادگیری هدف کلی این درس، آموزش مهارت برنامه نویسی به کمک نرم افزار متلب برای حل مسائل کاربردی مختلف می باشد. در همین راستا، پس از ارائه توضیح مختصری راجع به تاریخچه نرم افزار متلب و مزایای استفاده از آن در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی، توضیحات کلی پیرامون نمای نرم افزار، پنجره ها و چند نکته و دستور ابتدایی، نحوه کار با ماتریس ها و دستورهای مهم مربوط به آنها، حل دستگاه معادلات خطی به روش حذفی گاوس و گاوس- جردن، رسم نمودار های مختلف و برخی از مهمترین دستورات در این زمینه، تعدادی از مهمترین دستورات لازم برای انجام محاسبات ریاضی و مهندسی مانند حل معادلات سمبولیک و برازش داده ها و در نهایت فراگیری دستورات شرطی و حلقه ها به عنوان پایه ای برای نوشتن برنامه های مختلف تدریس می گردد. در نهایت نیز از مطالب و ابزار بیان شده در بالا برای حل چند مثال ساده برنامه نویسی استفاده می گردد.
5 روش تدریس این درس در دو جلسه تئوری و عملی در هفته برگزار می شود. مطالب ارائه شده در جلسه تئوری ابتدای هفته، در جلسه کارگاهی انتهای هفته مورد ارزشیابی و باز خورد مستمر قرار می گیرند. همانند سایر مهارت ها، فراگیری مهارت برنامه نویسی نیز تنهااز طریق تمرین و تکرار یعنی انجام تکالیف و کوییزهای مربوط به هر مبحث صورت می گیرد.
6 وظایف دانشجو دانشجویان موظفند در تمام کلاس های تئوری و عملی شرکت فعال داشته باشند، تکالیف تعیین شده برای هر مبحث راانجام دهند، برای کوییز های کارگاه برنامه نویسی در هر جلسه آماده باشند و در نهایت در ساعات اعلام شده برای رفع اشکال درسی به دفتر استاد مراجعه نمایند.
7 منبع کارگاه نرم افزار MATLAB در مهندسی شیمی، محمد تقی حامد موسویان، سید حیدر رجایی شوشتری، انتشارات فدک ایساتیس، چاپ اول، 1392
8 مواد و امکانات آموزشی اسلاید صداگذاری شده، کتاب درسی، نرم افزار متلب
9 نحوه ارزشیابی تکالیف و حضور و غیاب، کوییز، میان ترم، پایان ترم
10 فایل Pdf File