طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره درس تاریخ علم 4 (شامل تاریخ فلسفه و ریاضیات در جهان اسلام ) در ترم ششم دوره کارشناسی ارائه می شود.
2 هدف کلی آشنایی کلی دانشجویان با سیر دانشهای عقلی در تمدن اسلامی. این واحد درسی از میان دانشهای گوناگون عقلی به بررسی سه دانش فلسفه، منطق و ریاضیات و آشنایی با دانشمندان مطرح در این سه حوزه اختصاص دارد.
3 شایستگی های پایه گذراندن سه درس تاریخهای علم، 1، 2 و 3. پیش مطالعه پیش از حضور در هر یک از جلسات کلاس.
4 اهداف یادگیری آگاهی دانشجویان از معنا و مفهوم دانش فلسفه، سیر ورود و تعالی فلسفه در جهان اسلام و زمینه های رکود آن ، دانش منطق و کارایی آن برای مسلمانان و سیر دانش ریاضیات در تمدن اسلامی. از خلال مباحث این درس دانشجویان پی خواهند برد که رشد و بالندگی تمدن اسلامی و همچنین زوال و رکود آن چه نسبتی با سیر دانشهای عقلی، به ویژه فلسفه و ریاضیات، داشته است.
5 روش تدریس ترکیبی از روش سخنرانی، دانش روش کاری و مشارکت جمعی خواهد بود.
6 وظایف دانشجو حضور به موقع در کلاس، پیش مطالعه بر اساس سرفصل درس، مشارکت فعال در بحثهای کلاسی. انجام تکلیف ترم که در مورد موضوع آن در جلسه نخست صحبت خواهد شد. ارائه کنفرانس در معرفی یکی از موضوعات اصلی علوم مذکور یا دانشمندان مطرح در آنها، داوطلبانه خواهد بود. این کنفرانسها به مدت 10 تا 20 دقیقه و صرفا یک مورد در برخی از جلسات برگذار خواهد شد.
7 منبع درس منابع متنوعی دارد که مهمترین آنها فلسفه در جهان اسلام (Philosophy in the Islamic World) اثر پیتر آدامسون، داستان فلسفه از برایان مگی، «چگونه فیلسوف شویم» از برتراند راسل، تاریخ ریاضیات از پرویز شهریاری، مدخل حساب و مدخل جبر و مقابله نوشته ی حسین معصومی همدانی در دانشنامه ی جهان اسلام و مدخل حساب در دایره المعارف بزرگ اسلامی نوشته حسین معصومی همدانی و تاریخ علوم عقلی در تمدن اسلامی از ذبیح الله صفا است.
8 مواد و امکانات آموزشی لپ تاپ یا امکانات جایگزین آن.
9 نحوه ارزشیابی حدود40 درصد از نمره نهایی به فعالیتهای کلاسی و تکلیف ترم اختصاص دارد. 25 تا 30 درصد حاصل آزمون یا آزمونهای میان ترم و نهایتا 30 تا 35 درصد حاصل امتحان پایان ترم خواهد بود.