طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره درس میکروبیولوژی عمومی به ارزش سه واحد نظری از دروس اصلی پایه رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی محسوب می شود.این درس در نیمسال دوم برنامه هشت ترمی دانشجویان ارایه می شود.این درس پیشنیاز دروس میکروبیولوژی مواد غذایی 1و 2 می باشد.
2 هدف کلی هدف کلی این درس ، آشنایی دانشجویان با اصول اولیه میکروب شناسی، آشنایی با گروه های مختلف میکروارگانیسم ها شامل:باکتری ها، قارچ ها، پروتوزوآ ها، جلبک ها و ویروس ها روش های تولید مثل گروه های مختلف میکروبی، محل زندگی وتوزیع و پراکنش میکروب ها تفاوت ها و شباهت های پروکاریوت ها و یو کاریو ت ها، باکتری های گرم مثبت و گرم منفیریال ساختمان دیواره سلولی و غشا سیتوپلاسمی
3 اهداف یادگیری دانشجو در پایان این درس ، با گروه های مختلف میکروبی آشنا خواهد شد. روش های تشخیص و شناسایی میکروب ها، آشنایی با ساختمان سلول های پروکاریوت و یوکاریوت
4 روش تدریس درس به صورت اسلاید های پاورپوینت ارایه می شود. در صورت نیاز از فیلم آموزشی در زمینه میکروبیولوژی و انیمیشن استفاده می شود. استفاده از کپی ها و پرینت های رنگی برای درک بهتر اشکال و نمودار ها در میکروبیولوژی استفاده می شود.
5 وظایف دانشجو دانشجو باید در طول ترم تحصیلی در کلاس درس حضور فعال و پویا داشته باشد. شرکت در مباحث و بحث های علمی در کلاس درس، شرکت در کوییز های در طول ترم، شرکت در آزمون میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم در صورت تمایل دانشجو می تواند در مباحث میکروبیولوژی سمینار یا سخنرانی ارایه دهد.
6 منبع در این درس از چند منبع فارسی و انگلیسی استفاده می شودکه عبارتند از: - اصول میکروبیولوژی (عمومی - کشاورزی - بهداشتی)‏ پدیدآور اصلى : زوین، محمود ناشر : دانشگاه تهران . 2- فعالیت میکربها "روشهای آزمایشگاهی میکروبیولوژی عمومی"‏. پدیدآور اصلى : سیلی، هاری .ناشر : دانشگاه تهران 3- میکروبیولوژی عمومی (باکتریولوژی)‏. پدیدآور اصلى : سلیمانیان‌زاد، صبیحه ناشر : جهاد دانشگاهی، واحد صنعتی اصفهان 4- میکروبیولوژی عمومی: برای دانشجویان رشته‌های میکروبیولوژی، زیست شناسی، پزشکی و رشته‌های وابسته‏. پدیدآور اصلى : ملک‌زاده، فریدون 5- Microbiology: Prescott 6- Basic microbiology Creator: Volk, Wesley A, Publisher: Harper & Row 7- Basic microbiology with applications‎ Creator: Brock, Thomas D, And Publisher: Prentice-Hall 8-General microbiology, Creator: Powar, C.B, Publisher: Himalaya Publishing House 9-Microbiology: principles and applications Creator: Black, Jacquelyn G, And Publisher: Prentice-Hall 10-Clinical microbiology procedures handbook Creator Publisher: American Society for Microbiology 11- Developments in industrial microbiology.- v.1 Creator Publisher: Society for Industrial Microbiology; distributed by Plenum Press 12- A laboratory manual of veterinary microbiology Creator: Malik, B. S Publisher: CSB Publishers & Distributors 13-A modern introduction to food microbiology Creator: Board, R.G Publisher: Blackwell Mosby Book Distributors 14- Anaerobic microbiology: a practical approach Creator Publisher: IRL Press at Oxford University Press 15- Biotechnology: a textbook of industrial microbiology Creator: Crueger, Wulf Publisher: Sinauer Associates 16- Clinical veterinary microbiology Creator Publisher: Wolfe
7 مواد و امکانات آموزشی استفاده از پاور پوینت و ویدئو پروژکتور، استفاده از نرم افزار های مختلف جهت ارایه فیلم ها یا انیمیشن های آموزشی
8 نحوه ارزشیابی نحوه ارزشیابی از دانشجویان در طول ترم عبارتند از برگزاری چند کوییز، امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم. همچنین پرسش و پاسخ های شفاهی در طول ترم در هر جلسه از کلاس درس
9 فایل Pdf File