1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
درس میکروبیولوژی عمومی به ارزش سه واحد نظری از دروس اصلی پایه رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی محسوب می شود.این درس در نیمسال دوم برنامه هشت ترمی دانشجویان ارایه می شود.این درس پیشنیاز دروس میکروبیولوژی مواد غذایی 1و 2 می باشد. |
2 |
هدف کلی |
هدف کلی این درس ، آشنایی دانشجویان با اصول اولیه میکروب شناسی، آشنایی با گروه های مختلف میکروارگانیسم ها شامل:باکتری ها، قارچ ها، پروتوزوآ ها، جلبک ها و ویروس ها
روش های تولید مثل گروه های مختلف میکروبی، محل زندگی وتوزیع و پراکنش میکروب ها
تفاوت ها و شباهت های پروکاریوت ها و یو کاریو ت ها، باکتری های گرم مثبت و گرم منفیریال ساختمان دیواره سلولی و غشا سیتوپلاسمی |
3 |
اهداف یادگیری |
دانشجو در پایان این درس ، با گروه های مختلف میکروبی آشنا خواهد شد. روش های تشخیص و شناسایی میکروب ها، آشنایی با ساختمان سلول های پروکاریوت و یوکاریوت |
4 |
روش تدریس |
درس به صورت اسلاید های پاورپوینت ارایه می شود. در صورت نیاز از فیلم آموزشی در زمینه میکروبیولوژی و انیمیشن استفاده می شود.
استفاده از کپی ها و پرینت های رنگی برای درک بهتر اشکال و نمودار ها در میکروبیولوژی استفاده می شود. |
5 |
وظایف دانشجو |
دانشجو باید در طول ترم تحصیلی در کلاس درس حضور فعال و پویا داشته باشد. شرکت در مباحث و بحث های علمی در کلاس درس، شرکت در کوییز های در طول ترم، شرکت در آزمون میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم
در صورت تمایل دانشجو می تواند در مباحث میکروبیولوژی سمینار یا سخنرانی ارایه دهد. |
6 |
منبع |
در این درس از چند منبع فارسی و انگلیسی استفاده می شودکه عبارتند از:
- اصول میکروبیولوژی (عمومی - کشاورزی - بهداشتی) پدیدآور اصلى : زوین، محمود
ناشر : دانشگاه تهران .
2- فعالیت میکربها "روشهای آزمایشگاهی میکروبیولوژی عمومی". پدیدآور اصلى : سیلی، هاری .ناشر : دانشگاه تهران
3- میکروبیولوژی عمومی (باکتریولوژی). پدیدآور اصلى : سلیمانیانزاد، صبیحه
ناشر : جهاد دانشگاهی، واحد صنعتی اصفهان
4- میکروبیولوژی عمومی: برای دانشجویان رشتههای میکروبیولوژی، زیست شناسی، پزشکی و رشتههای وابسته. پدیدآور اصلى : ملکزاده، فریدون
5- Microbiology: Prescott
6- Basic microbiology
Creator: Volk, Wesley A, Publisher: Harper & Row
7- Basic microbiology with applications
Creator: Brock, Thomas D, And Publisher: Prentice-Hall
8-General microbiology,
Creator: Powar, C.B, Publisher: Himalaya Publishing House
9-Microbiology: principles and applications
Creator: Black, Jacquelyn G, And Publisher: Prentice-Hall
10-Clinical microbiology procedures handbook
Creator
Publisher: American Society for Microbiology
11- Developments in industrial microbiology.- v.1
Creator
Publisher: Society for Industrial Microbiology; distributed by Plenum Press
12- A laboratory manual of veterinary microbiology
Creator: Malik, B. S
Publisher: CSB Publishers & Distributors
13-A modern introduction to food microbiology
Creator: Board, R.G
Publisher: Blackwell Mosby Book Distributors
14- Anaerobic microbiology: a practical approach
Creator
Publisher: IRL Press at Oxford University Press
15- Biotechnology: a textbook of industrial microbiology
Creator: Crueger, Wulf
Publisher: Sinauer Associates
16- Clinical veterinary microbiology
Creator
Publisher: Wolfe |
7 |
مواد و امکانات آموزشی |
استفاده از پاور پوینت و ویدئو پروژکتور، استفاده از نرم افزار های مختلف جهت ارایه فیلم ها یا انیمیشن های آموزشی |
8 |
نحوه ارزشیابی |
نحوه ارزشیابی از دانشجویان در طول ترم عبارتند از برگزاری چند کوییز، امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم. همچنین پرسش و پاسخ های شفاهی در طول ترم در هر جلسه از کلاس درس |
9 |
فایل |
Pdf File |