طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره آزمایشگاه متالوگرافی یکی از دروس تخصصی عملی در سرفصل رشته مهندسی مواد در دوره کارشناسی است. با شروع ترم، جلسات کلاسی بلافاصله آغاز شده و قبل از بازه حذف و اضافه نیز تشکیل می شوند. با توجه به محدود بودن امکانات سخت افزاری آزمایشگاه، امکان جابجایی بین کدهای درسی در طول ترم وجود ندارد.
2 هدف کلی در درس خواص فیزیکی مواد 1 و 2 دانشجو با اصول متالورژی فیزیکی آلیاژهای آهنی و غیرآهنی و میکروساختارها و خواص حاصل آشنایی قبلی پیدا کرده است. در درس آزمایشگاه متالوگرافی، به صورت علمی و آزمایشگاهی و به صورت ملموس، آشنایی با ریزساختارهای آلیاژهای مذکور حاصل می شود.
3 شایستگی های پایه با توجه به نگرش حاکم بر این درس و نوع مباحث مطروحه، آشنایی با اصول تئوریک متالورژی فیزیکی آلیاژهای آهنی و غیرآهنی، دیاگرام آهن-کربن، و میکروساختارهای حاصل ضروری است. دانشجو در این درس به صورت عملی به بررسی اصول تئوریک متالورژی فیزیکی فولادها و آلیاژهای غیرآهنی که قبلا فراگرفته است می پردازد.
4 اهداف یادگیری آشنایی با آماده سازی نمونه های متالوگرافی شامل مانت کردن، سنباده زنی، پالیش کردن و اچ کردن، انواع محلول های اچ، آشنایی با روش کار میکروسکوپ‏ های نوری و نحوه تصویربرداری از میکروساختارها و نحوه آنالیز تصویری
5 روش تدریس اصول تئوریک و دستورکار هر جلسه در ساعات مشخص شده آموزش داده می شود.
6 وظایف دانشجو (الف) با توجه به ماهیت عملی این درس، انتظار می رود دانشجو آموخته های قبلی خود در درس خواص فیزیکی 1 و 2 را مرور و یادآوری مجدد نماید؛ (ب) رعایت اصول گزارش نویسی و ارجاع دهی در تنظیم گزارش کار آزمایشگاه؛ (ج) مشارکت فعال و موثر در کلاس های عملی
7 منبع دستورکار آزمایشگاه متالوگرافی
8 مواد و امکانات آموزشی نمونه های متالوگرافی، کاغذ سنباده، محلول اچ، میکروسکوپ نوری
9 نحوه ارزشیابی آزمون پایانی (5 نمره، آخرین جلسه کلاسی در ترم) + گزارش آزمایشگاه (7 نمره، به صورت ارائه گروهی در جلسات کلاسی) + یادگیری و تسلط بر نرم افزار ImageJ در زمینه تحلیل تصویر متالوگرافی (3 نمره) + حضور و غیاب، روپوش آزمایشگاه، حضور فعال و منظم کلاسی، پاسخ به سوالات و روحیه فعالیت گروهی و کار تیمی مستمر (5 نمره)
10 فایل Pdf File