1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
• آموزش ارزیابی وضعیت رخداد وگسترش بیماریها بخصوص بیماریهایی با منشا غذایی در جمعیت، اصول مطالعات اپیدمیولوژیک در حوزه مواد غذایی و روشهای پیشگیری و کنترل بیماریهای غذایی |
2 |
هدف کلی |
• آشنایی فراگیران با شاخص های اندازه گیری بیماریها و گزارش آن، عوامل موثر بر رخداد و گسترش بیماریها، کنترل و پیشگیری بیماریها ، آشنایی با اصول تحقیقات اپیدمیولوژیک و آنالیز مقدماتی مطالعات مرتبط با بهداشت مواد غذایی |
3 |
شایستگی های پایه |
آشنایی با مباحث پایه ای آمار و احتمالات |
4 |
اهداف یادگیری |
• تعریفی جامع از اپیدمیولوژی را ارائه کند
• اهداف اپیدمیولوژی و کاربردهای آن را بیان نماید
• مفهوم اپیدمیولوژی توصیفی و تحلیلی را شرح دهد
• با تعاریف و محاسبه شاخص های اندازه گیری ابتلا و مرگ آشنا باشد
• انواع مطالعات اپیدمیولوژیک را نام برده، طبقه بندی نماید
• خصوصیات و کاربرد مطالعات توصیفی و تحلیلی را توضیح دهد
• با مفهوم اعتبار تست های تشخیصی و شیوه محاسبه ان آشنا باشد
• خصوصیات و کاربرد مطالعات توصیفی و تحلیلی را توضیح دهد
• ویژگیهای مطالعات مقطعی و نحوه طراحی آن را بیان کند
• ویژگیهای مطالعات مورد شاهد و مطالعات همگروهی را توضیح دهد
• اپیدمی را تعریف کند و مراحل بررسی و کنترل یک اپیدمی را فهرست نماید |
5 |
روش تدریس |
سخنرانی و بحث گروهی و حل تمرین |
6 |
وظایف دانشجو |
شرکت فعال در کلاس و حل تمرینها |
7 |
منبع |
ودوود رضویلر، میکروبهای بیماریزا در مواد غذائی واپیدمیولوژی مسمومیتهای غذائی، انتشارات دانشگاه تهران، جاپ پنجم، 1397
لئون گوردیس، اپیدمیولوژی، ترجمه دکتر حسین صباغیان و دکتر کورش هلاکویی نایینی، ویرایش پنجم، 1396 |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
وایت بورد و ویدئو پروژکتور |
9 |
نحوه ارزشیابی |
6 نمره ارزیابی های در طول ترم
14 نمره آزمون پایانی |
10 |
فایل |
Pdf File |