1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
درس پایه |
2 |
هدف کلی |
درک فرآیند های زیستی کنترل کننده توزیع، رفتار و سازگاری گونه ها، روابط آنها با سایر گونه های موجودات زنده، جریان انرژی، و چرخه مواد در اکوسیستم، درک چگونگی حاکمیت و ارتباط منطقی اصول اکولوژیک در بوم نظام های کشاورزی |
3 |
شایستگی های پایه |
تعقل: درک وجود خود، نیازها، توانمندی ها، ظرفیت ها، بصیر نسبت به آثار و پیامد های سبک زندگی بر محیط زیست و تدبردر نظام خلقت و شگفتی های آن.
علم: علم نسبت به پدید ه ها، روابط، رویدادها و قوانین جهان آفرینش
عمل: بهره گیری آگاهانه از یافته های علمی و زیستی و حفظ و تعالی محیط زیست، میراث فرهنگی و سرمایه های طبیعی.
اخلاق: ارزش قائل شدن برای مخلوقات هستی و محیط زیست و التزام به اصول و ارزش های اخلاقی در استفاده از علوم و فنآوری های نوین. |
4 |
اهداف یادگیری |
اهداف یادگیری در این درس:
1- شناخت روش ها و تئوری های مختلف در خصوص حیات با تکید بر نظام های کشاورزی
2- تجزیه تحلیل عوامل موثر بر کیفیت غذا، کیفیت محیط و در نهایت بقائ انسان
3- شناخت فرآیند های نظام های زیستی و عوامل تاثیر گذار بر آنها
4- شناخت مفاهیم ماده و انرژی
5-شناخت عوامل محدو کننده در تولید غذا و غیره |
5 |
روش تدریس |
ارائه درس با استفاده از امکانات سمعی و بصری به صورت پاورپوینت و حضوری |
6 |
وظایف دانشجو |
حضور منظم و فعال در کلاس، انجام تکالیف از جمله ارایه سمینار و شرکت در مباحث |
7 |
منبع |
اردکانی، م. 1401. اکولوژی. انتشارات دانشگاه تهران
میمندی نژاد . 1380 . شالوده بوم شناسی . انتشارات دانشگاه تهران
قربانی و همکاران.1395. اکولوژی عمومی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
نصیری محلاتی م.؛ کوچکی ع.؛ رضوانی مقدم پ. و بهشتی. 1392(چاپ هفتم). اگرواکولوژی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. فردوسی مشهد.
کوچکی ع.؛ نصیری محلاتی م.؛ خرم دل س، خواجه حسینی م. 1401. اگرواکولوژی مناطق خشک دفتر سوم: راهبردهای بوم های سازگار. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
کوچکی ع.؛ نصیری محلاتی م.؛ خرم دل س، خواجه حسینی م. 1401. اگرواکولوژی مناطق خشک دفتر دوم: مدیریت منابع و بومنظامهای تولید. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
کوچکی ع.؛ نصیری محلاتی م.؛ خرم دل س، خواجه حسینی م. 1401. اگرواکولوژی مناطق خشک دفتر اول: بوم شناخت غذا. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
نصیری محلاتی م.؛ کوچکی ع.؛ رضوانی مقدم پ. و صباحی ح. 1381. اثر تغییر اقلیم جهانی بر تولیدات کشاورزی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
درس به صورت تئوری و با استفاده از کامپیوتر و امکانات سمعی و بصری (ویدئو پروژکتور) ارائه میشود. |
9 |
نحوه ارزشیابی |
A) میان ترم 8 نمره
B) پایان ترم 12 نمره
A+B) جمع کل 20 نمره |