طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره بررسی تاریخ امری ناگزیر برای بررسی سیاست و روابط خارجی ایران می باشد. اگر سرآغاز تحولات اثرگذار تاریخی در ایران دوران صفویه ‌باشد، بررسی دقیق و عمیق تحولات سیاسی این دوره و دوره تاریخی مهم پس از آن یعنی دوران قاجار ضروری است.
2 هدف کلی هدف از ارائه این درس، بررسی تاریخ تحولات سیاسی و اجتماعی در دوران صفویه و قاجار است. دوران صفویه به سبب تحولات دوران ساز در تشکیل و ساخت دولت ملی و اولین نظام سیاسی متمرکز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. دوران قاجار نیز به واسطه اولین برخوردهای نظام سیاسی با مظاهر مدرنیسم بر روندهای سیاسی بعد از خود بسیار تاثیرگذار بوده است.
3 اهداف یادگیری اهداف یادگیری این درس عبارت است از آشنایی با تاریخ ایران با تمرکز با دوران صفویه و قاجار و همچنین شخصیت های تاریخی این دوره که منشا تحولات ژرف و درازمدت در تاریخ ایران بوده اند. رابطه دولت و جامعه در ایران با تاکید بر رویکردهای اقتصادی یکی از مهمترین اهداف این درس است.
4 روش تدریس آموزش محور مشارکت دانشجویان
5 وظایف دانشجو شرکت در جلسات کلاس مشارکت در کلاس تهیه منابع
6 مواد و امکانات آموزشی اینترنت مناسب پاورپوینت
7 نحوه ارزشیابی امتحان میان‌ترم امتحان پایان ترم مشارکت کلاسی
8 شایستگی های پایه آشنائی نسبی و علاقمندی به صفویه و قاجاریه
9 منبع سینائی، وحید (1396)، دولت مطلقه، نظامیان و سیاست در ایران از 1299 تا 1357، مشهد: دانشگاه فردوسی. فوران، جان (1378)، مقاومت شکننده: تاریخ تحولات اجتماعی ایران: از سال 1500 میلادی مطابق با 879 شمسی تا انقلاب، تهران: رسا. آبراهامیان، یرواند (1388)، ایران بین دو انقلاب، ترجمه احمد گل‌محمدی و محمدابراهیم فتاحی‌ولی‌لایی، تهران: نی. کاتوزیان، محمدعلی (1399)، اقتصاد سیاسی ایران: از مشروطیت تا پایان سلسله پهلوی، تهران: نشر مرکز. غنی، سیروس (1392)، ایران و برآمدن رضاشاه: از سقوط قاجار تا حکومت پهلوی، تهران: نیلوفر.
10 فایل Pdf File