طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 شایستگی های پایه توانایی اجرای آزمون های کیفیت بذر توانایی مدیریت پروژه های تولید بذر در بخش کشاورزی اجرای مراحل برداشت و همچنین فناوری های پس از برداشت در تولید بذر
2 هدف کلی هدف کلی این درس معرفی نیازهای زیستی و فناوری برای تولید بذر می باشد. این نیازها شامل فناوری بذر، تولید بذر، گواهی بذر و سپس توزیع بذر می باشد. در این درس مبانی علوم و فناوری بذرتدریس خواهد شد.
3 مواد و امکانات آموزشی آزمایشگاه بذر در گروه اگروتکنولوژی دارای اتاقک های رشد کنترل شده و سایر وسایل مورد نیاز برای بخش عملی این درس را دارد. همچنین مواد مصرفی آزمایشگاهی نیز بر حسب نوع آزمایش تهیه و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
4 نحوه ارزشیابی در بخش تئوری امتحان میان ترم 25 درصد و امتحان پایان ترم 50 درصد نمره را در بر خواهد گرفت. در بخش عملی 25 درصد نمره کل به آن اختصاص خواهد یافت.
5 منبع 1- توکل افشاری، ر. ع. عباسی سورکی، ا. قاسمی. 1387. فناوری بذر و مبانی زیست شناخت آن. انتشارات دانشگاه تهران. 515 ص 2. اکرم قادری، ف.، ب. کامکار، ا. سلطانی. 1390. علوم و تکنولوژی بذر. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 512 ص.
6 وظایف دانشجو شرکت در تمامی کلاس های تئوری تهیه گزارش آزمایشگاهی نظارت بر تمامی مراحل آزمایش انجام آزمون های خارج از کلاس
7 روش تدریس تمامی بخش های تدریس به صورت ارائه تصویری با استفاده از نرم افزارها خواهد بود. آشنایی دانشجویان با جدیدترین یافته های علمی به صورت on-line در کلاس انجام خواهد شد. در بخش عملی دانشجویان به گروه های متفاوت تقسیم می شوندو با انتخاب یک بذر وارد مراحل آزمایشگاهی بر روی بذر زراعی انتخابی خود خواهند شد. در هر مرحله آزمایشگاه ضمن ارزیابی بذر انتخابی خود مراحل مقایسه با سایر بذرهای گروه ها را هم انجام خواهند داد.
8 جایگاه درس در برنامه درسی دوره درس بیولوژی و تکنولوژی بذر یکی از دروس تخصصی الزامی در دوره کارشناسی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی می باشد. از آن جا که بذر به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی در بخش تولید محصولات زراعی و همچنین فراورده های غذایی می باشد آشنایی با این درس برای دانشجویان بسیار مهم می باشد. در این درس نقش بذر درتوسعه کشاورزی پایدار بحث خواهد شد.
9 اهداف یادگیری بذر بدون شک مهمترین واحد تکثیر گیاهان می باشد. علاوه بر این بذر به عنوان اصلی ترین واحد تولید کشاورزی در دنیابه منظور فراهم کردن انرژی، مواد غذایی، مواد اولیه و همچنین دارو برای نیازهای بشر و دام بوده است. هدف از آموزش این درس آشنایی دانشجویان با دستاوردهای اخیر در این حوزه و امکان فراهم آوردن یک تصویر از حوزه های چالشی این علم با سایر علوم و هم افزایی آکادمیک در دستیابی به جدیدترین یافته های علمی می باشد.