طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 فایل Pdf File
2 جایگاه درس در برنامه درسی دوره 2 واحد درس نظری تخصصی. این یک درس پایه برای درک بهتر رشد انسان که به تشریح ویژگی ها و الویت های افراد با نیازهای ویژه می پردازد تا با شکل دهی شناخت بیش تر نسبت به تشابهات و تفاوت ها، بتواند تعالی و برابری را از طریق ایجاد ادراکی تخصصی و همدلانه فراهم آورد.
3 هدف کلی تشخیص و طبقه بندی و سبب شناسی اختلال ها و مشکلات مرتبط با افراد با نیازهای ویژه از قبیل نارسایی های بینایی و شنوایی، فلج مغزی، انواع معلولیت ها، مشکلات رفتاری و هیجانی؛ همچنین، آشنایی با ویژگی های آنان در حوزه های تحول فردی، روانشناختی و اجتماعی، همراه با ارائه دانشی که برای انتخاب مداخلات ارجح برای این افراد مفید باشد.
4 شایستگی های پایه گذراندن نیازهای ویژه (1)، برخورداری از علاقه اجتماعی و کنجکاوی نسبت به درک تفاوت ها و شباهت های انسان، همدلی و ارائه کمک تخصصی به سایرین
5 اهداف یادگیری یادگیری تعریف و شیوه طبقه بندی رایج و تخصصی افراد با نیازهای ویژه، بررسی تفصیلی چند گروه از انواع شایع و غیرشایع مشکلات، پیامدها و اختلال ها، مرور تشخیص های افتراقی و همبودی ها، در عین حال، تبیین مشکلات و نیازهای این افراد از ابعاد تخصصی و همزمان همدلانه، مد نظر است. علاوه بر این، آشنایی و یادگیری در زمینه ی تحول، تشخیص و نقش پیامدها- با تاکید بیشتر بر سنین تحولی- راهبردهای پیشگیرانه وروش های مداخلات متمرکز بر مراحل تحول و آموزش را تا میزان ممکن بشناسیم.
6 روش تدریس سخنرانی همراه با پاورپوینت، یادگیری مشارکتی با مباحثه کلاسی، استفاده از کلیپ آموزشی، جهت درک نشانه ها. ارائه ی مقالات و معرفی کتاب های مرتبط برای سطح کارشناسی. تعمیق مفاهیم با انجام فعالیت های یادگیری از طریق سامانه و طی حضور در کلاس.
7 وظایف دانشجو همگانی: شرکت و حضور فعال / موثر در تمامی کلاس ها و در طول کلاس پاسخ به پرسش کلاسی شرکت در امتحانات میانترم ، پایان ترم و آزمونک ها اختیاری فعالیت های تکمیلی یادگیری: ارائه ای مرتبط، مفید، کوتاه و علمی (عدم نمایش کلیپ های رایج یا محتوای پاپ سایکولوژی...)؛ با نظارت مدرس.
8 منبع منبع اصلی (مطالعه این کتاب در طول ترم و جهت آزمون ها در الویت قرار دارد و تدریس می شود): گنجی، مهدی. (1401). روانشناسی کودکان استثنائی بر اساس DSM5. تهران: نشر ساوالان. صحبت های مدرس که حاصل مطالعه مقالات به روز، کتب موجود در منابع فرعی و نیز گزارش از کیس های مرتبط می باشد منابع فرعی (گزیده مرتبط با سرفصل ها از این کتب توسط مدرس طی تدریس جهت تکمیل مباحث): هالاهان، دنیل و کافمن، جیمز (1401). دانش آموزان استثنایی، ویراست نهم. ترجمه: حمید علیزاده و همکاران. تهران: نشر ویرایش. میلانی فر، بهروز (1400). روانشناسی کودکان و نوجوانان استثنائی. تهران: نشر قومس. بولاند، رابرت و همکاران (1400). خلاصه روانپزشکی کاپلان و سادوک علوم رفتاری/ روانپزشکی بالینی. ترجمه: فرزین رضاعی و همکاران. تهران: انتشارات ارجمند. (سیناپس مبتنی بر DSM5). مش، اریک و ولف، دیوید (1396). روانشناسی مرضی کودک، ویراست ششم. ترجمه: پرویز شریفی درآمدی و همکاران. تهران: نشر ویرایش.
9 مواد و امکانات آموزشی پاورپوینت یادگیری مشارکتی با مباحثه کلاسی کلیپ آموزشی مرور کیس های واقعی مقالات روزآمد ومناسب برای سطح کارشناسی معرفی کتاب های مرتبط برای سطح کارشناسی سامانه مجازی دانشگاه
10 نحوه ارزشیابی ارزشیابی عمومی: آزمون میانترم: 6 نمره آزمون پایان ترم: 9 نمره تحویل کامل و در زمان مقرر تکالیف: 3 نمره حضور فعال و موثر در طول کلاس، پاسخ به پرسش های کلاسی: 2 نمره اختیاری فعالیت یادگیری مرتبط، مفید، کوتاه و علمی (عدم نمایش کلیپ های رایج یا محتوای پاپ سایکولوژی...) تا حداکثر 1نمره