طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره هدف اصلی این است که دانشجویان با اهمیت علم اقتصاد، فرآیند شکل گیری این علم و مباحث مختلفی که در این رشته مطرح است آشنا شوند. آشنایی با مسائل اقتصاد ایران از طریق ارائه مباحث کاربردی، دعوت از کارشناسان و خبرگان در حوزه های مختلف اقتصاد ایران و بازدیدهای علمی از مراکز اقتصادی و نهادهای سیاستگذاری اقتصادی کشور از اهداف مهم این درس می باشد. همچنین سعی می شود تا دانشجویان با برخی مفاهیم اساسی علم اقتصاد به عنوان پیش زمینه ای برای دروس اقتصاد خرد و کلان، به گونه ای که تداخل با دروس مزبور صورت نپذیرد، آشنا شوند. از اهداف دیگر این درس این است که دانشجویان با سوابق آموزش و پژوهش علم اقتصاد در ایران و اقتصاددانان برجسته خارجی و ایرانی که خدمات شایانی به اقتصاد متعارف، نقد آن و اقتصاد اسلامی انجام داده اند آشنا شوند.
2 منبع گرگوری منکیو؛ کلیات علم اقتصاد؛ ترجمه حمیدرضا ارباب؛ ،تهران: نشر نی 1392
3 روش تدریس روش تدریس بصورت سخنرانی است.
4 وظایف دانشجو دانشجو موظف است در کلاس های حضور ی و نسبت به تکالیف مربوط سعی و تلاش لازم را بنماید و در ازمون های مستمر در طول ترم شرکت نماید.
5 مواد و امکانات آموزشی در شزایط حضوری وجود تخته وایتبرد و ویدئو پرژکتور
6 نحوه ارزشیابی کوئیز 4 نمره میان ترم ها 6 نمره پایان ترم 10 نمره
7 اهداف یادگیری کلیات علم اقتصاد" عمدتا به نحوی مطرح شده که شامل رویدادهای حقیقی و روزمره ای باشد که در زندگی اتفاق می افتد و به این ترتیب خواننده متوجه شود که چگونه مفاهیم اقتصادی درتصمیماتی که هر روز می گیریم ایفای نقش می کنند. "گریگوری منکیو" اظهار داشته که برای نگارش این اثر سعی کرده خود را در جایگاه شخصی قرار دهد که برای نخستین بار در زندگی با اقتصاد مواجه شده است. "کلیات علم اقتصاد" شامل سیزده بخش اصلی و سی وشش فصل است که بخش های اصلی آن را مقدمه، عرضه و تقاضا و نحوه ی عملکرد بازارهای کار، عرضه و تقاضا در بازار ها و رفاه اقتصادی، اقتصاد بخش های عمومی، رفتار بنگاه و سازمان های صنعتی، اقتصاد بازار مربوط به نیروی کار، مطالعه بیشتر در نظریه ی انتخاب مصرف کننده و تازه ترین یافته های اقتصاد خرد، داده های اقتصاد کلان، اقتصاد حقیقی دراز مدت، پول و قیمت در بلندمدت، ، نوسانات اقتصادی کوتاه مدت، اقتصاد کلان باز و آخرین مباحث اقتصاد کلان تشکیل داده اند.
8 شایستگی های پایه احاطه نسبی به ریاضیات و هندسه