اگرچه اینجانب رسماً سمتی مثل معاونت گروه را ندارم، اما از آنجایی که یک‌سری از کارهای اداری بر عهده اینجانب گذاشته شده است، جهت تسهیل مراجعات دانشجویان گرامی مطالب ذیل را لازم به ذکر می‌دانم:

  • دانشجویان می‌توانند برگه‌های اداری خود را جهت امضا به منشی گروه تحویل نمایند.
  • فرم‌های تحویلی باید کاملاً پرشده‌ باشند و در صورت نیاز به امضای استاد راهنما، توسط استاد راهنما تأیید شده باشد. در غیر این‌صورت تأیید آنها مقدور نمی‌باشد.
  • جهت اطلاع از ظرفیت اساتید برای اخذ پروژه کارشناسی یا کارشناسی ارشد به مسؤول محترم آنها (جناب آقایان دکتر پاکیزه و دکتر فنایی) مراجعه فرمایید.
  • در موارد خاص که خارج از چارچوب قانونی شناخته شده است، اگرچه با شما همدردی می‌نمایم، اما (علیرغم اصرار شما) بنده اختیاری قانونی جهت تصمیم‌گیری یا کمک به شما   ندارم. لطفاً جهت اطلاع بیشتر از جوانب قانونی به استاد راهنمای خود مراجعه فرمایید.
  • لطفاً قوانین مربوط به دوره کارشناسی را مطالعه فرمایید تا در زمان خود صرفه جویی بفرمایید و بتوانید حق خود را اخذ نمایید.
  • تنها تأیید فرم‌های اداری به جای "مدیرگروه" وظیفه اینجانب است. لذا تأیید فرم‌هایی که به جای امضای مدیرگروه، لفظ "نماینده کمیته تحصیلات تکمیلی گروه" را دارا می‌باشد، بر عهده مدیر گروه می‌باشد.

تسویه حساب گروه

دانشجویان کارشناسی

بسیاری از دانشجویان با روال تسویه حساب آشنا نیستند و با مشاهده نام اینجانب در پورتال خویش تصور می‌کنند، که باید حضوراً تشریف بیاورند؛ در حالی که امور تسویه حساب بدون حضور دانشجو و به سرعت انجام می شود و لذا مراجعه حضوری ابداً ضرورتی ندارد. تنها در صورتی که دانشجو   رد شدن درخواست تسویه را در پورتال خود مشاهده کرد، دانشجو می‌تواند تلفنی مراتب را از منشی گروه پیگیری نماید.  

لازم به ذکر است تسویه حساب گروه منوط به پرسیدن نظرات همه همکاران گروه می‌باشد. با توجه به زمانبر بودن (در حدود 4 روز) و از طرفی عجله   برخی دانشجویان جهت ثبت‌نام کارشناسی ارشد خواهشمند است سیر طولانی تسویه حساب خود را برای شهریورماه قرار ندهید. ضمناً   اعلام نظر استاد پروژه از اهمیت بیشتری برخوردار است(این اعلام نظر شامل تسویه حساب احتمالی از انبار گروه شیمی دانشکده علوم نیز می‌شود).

دانشجویان کارشناسی ارشد

فعلاً به صورت دستی و توسط مدیرگروه انجام می‌شود. دانشجو در آستانه فراغت از تحصیل باید نام خود را به منشی گروه   اعلام نماید، تا بدهی وی مورد بررسی قرار گیرد.


 
برگه‌های انتخاب واحد: با توجه به دستی بودن برگه‌های انتخاب واحد برای همه دانشجویان کارشناسی ارشد و برخی امور دانشجویان کارشناسی، رعایت مفاد ذیل الزامی می‌باشد:
 
 
دانشجویان کارشناسی ارشد
  • دانشجویان کارشناسی ارشد فقط می‌توانند از دروس مندرج در برگه خود انتخاب واحد نمایند. تنها در صورت تأیید استاد راهنما مبنی بر تأثیر مثبت یک درس اختیاری بر پایان‌نامه، دانشجو می‌تواند دروس اختیاری خود را خارج از برگه انتخاب نماید. لذا دانشجویان جدیدالورودی که هنوز استاد راهنمای خود را برنگزیده‌اند، تنها می‌توانند مطابق دروس مندرج در برگه خود انتخاب واحد نمایند.
  • رعایت قوانین مندرج در برگه انتخاب واحد الزامیست.
دانشجویان کارشناسی
  • بی دردسرترین راه آن است که سعی کنید تا جایی که امکان دارد از چارت انتخاب دروس تبعیت کنید؛ چرا که از نظر پیشنیازی و زمان امتحان، زمان کلاس و بسیاری موارد دیگر کاملاً بهینه است.
  • اگر پیش‌نیازی و همنیازی را رعایت نکنید از دو جهت ضرر می‌کنید: اولاً پس از پایان یافتن مهلت حذف و اضافه، واحدهای تک تک دانشجویان با صرف وقت و به صورت کامل بررسی می‌شود و درسهای غیر مجاز حذف می‌شوند. ثانیاً فرصتی برای‌تان وجود نخواهد داشت که درسی را به جای آنها بردارید و لذا گرفتار مشکلات ناشی از طولانی شدن تحصیل خواهید شد.
  • دروسی که پیش‌نیاز دروس بعدی هستند (مثل موازنه جرم و انرژی در ترم دوم) را حتماً حتماً اخذ نمایید؛ حتی اگر ظرفیت کلاس پر شد، برای اخذ آن نامه‌نگاری و پیگیری نمایید (نمونه فرم جهت رفع محدودیت ظرفیت ثبت‌نام). مادامی که دانشجو به علت مردودی در یک درس از امکان اخذ درسی محروم نشده است، امیدی به پیگیری هست. البته ناگفته نماند فقط در ترم اول و دوم برخی از دروس(مثل برنامه‌نویسی کامپیوتر) به صورت در دو گروه متفاوت ارائه می‌شوند و لذا الزاماً همه دانشجویان نباید در همه دروس مثل هم باشند.
  • اگر به هر دلیل از چارت عقب مانده‌اید، توصیه می‌شود درسهایی که از چارت جا مانده است را هرچه سریعتر بردارید. مثلا توصیه نمی‌شود یک دانشجو صبر کند تا فیزیک 2 را در ترم 7 و 8 بگذراند.
  • از نظر مجموع واحدها هم باید طوری بردارید که از پسش برآیید. در واقع همیشه باید از مشروط شدن پیش‌گیری کنید. به عنوان مثال اگر معدل ترم جاری زیر 15 می‌شود، طبیعتاً نبایستی برای ترم بعدی بیشتر از 17 (شامل دو واحد عمومی) بردارید. هرچند در هر حالتی کمتر از 17 واحد را اخذ ننمایید (ولو با اخذ دروس عمومی) و الا دچار اضافه سنوات خواهید شد.
  • توصیه می‌شود دروس عمومی (به عنوان دروس نمره‌آورتر) را به شکل پراکنده در طول تحصیل اخذ نمایید.
  • فراموش نکنید روز امتحان های پایان ترم را هم چک کنید. مثلا در دروس عمومی، زمان امتحان "دانش خانواده" و "اخلاق اسلامی" هر دو در روز هفتم امتحانات است.
  • دانشجویان ترم آخر می‌توانند با تأیید کتبی استاد راهنما تا سقف 24 واحد اخذ نمایند.
  • دانشجویانی که ترم آخر نیستند،(حتی با تأیید استاد راهنما) نمی توانند بیش از سقف کل 12واحد با تداخل زمانی یا عدم رعایت پیش‌نیاز درسی را اخذ نمایند. با این حال، برداشتن سایر دروس ولو در صورت پرشدن سقف قابل بررسی می‌باشد.
  • برای ارائه درخواست آموزشی از یک برگ کاغذ معمولی استفاده نمایید، اما استدلالات خود را به شکل کامل و شفاف باید نوشته باشید. این درخواست را به در وهله اول به استاد راهنمای خود ارائه دهید. لطفاً سوابق تحصیلی خود را پرینت گرفته و ضمیمه درخواست نمایید و بدانید سوابق شما برای اخذ تصمیم با موشکافی زیادی چک خواهد شد. لذا راهبرد سنگ مفت و گنجشک مفت راهگشا نخواهد بود.
  • در صورتی که دانشجو مطابق زمانبندی اعلامی از سوی گروه آزمایشگاه عملیات واحد را انتخاب ننماید، حتی در صورت اتمام دروس و فارغ‌التحصیلی در نیمسال بعدی نمی‌تواند آن را اخذ نماید. در موارد خاص، در صورت تکمیل ظرفیت آزمایشگاه عملیات واحد و آزمایشگاه کنترل به ترتیب به دکتر موسوی و دکتر فنایی مراجعه فرمایید. تأیید ایشان جهت اخذ آزمایشگاههای فوق ضروری می‌باشد.
  • ارائه به استاد شدن دروس شامل دروس اختیاری نمی‌شود؛ مگر در موارد بسیار استثنایی که به تأیید کمیته برنامه‌ریزی درسی برسد. چرا که دانشجو می‌تواند دروس اختیاری مصوب گروه مهندسی شیمی را با هر گروه آموزشی دیگری اخذ نماید.
  • و در پایان، عدم اطلاع از قوانین و آئین‌نامه های دانشگاه، هیچ وقت عذر پذیرفته‌ای نیست. لذا همیشه آخرین مقررات و اخبار را از سایت معاونت آموزشی دانشگاه، سایت گروه مهندسی شیمی، تابلو اعلانات گروه، تابلو اعلانات آموزش مهندسی، و بخش اخبار پورتال پویا پیگیر باشید. ضمناً اگر به تناقضی برخورد کردید، به استاد راهنما و یا دفتر گروه اطلاع دهید.
دانشجویان گروههای آموزشی دیگر
  • دانشجویان گروههای آموزشی دیگر که متمایل به اخذ دروس گروه مهندسی شیمی هستند، باید تا آخرین روز حذف و اضافه صبر نمایند. در صورت عدم تکمیل ظرفیت اقدام خواهد شد. در غیر این صورت تأیید استاد درس الزامیست.

انتقالی و مهمان شدن

دانشجویان کارشناسی ارشد به هیچ وجه نمی‌توانند منتقل شوند، اما مهمان شدن تا دو ترم میسر است؛ به شرطی که دقیقاً واحدهای مصوب گرایش خود را بگذرانند. البته لازم به ذکر است در دوره پژوهش دانشجو می‌تواند با هماهنگی یکی از اساتید راهنمای گروه   پروژه خود را به صورت مشترک با دانشگاه دیگری انجام دهد و لذا خودبخود نیازی به مهمان شدن یا انتقالی نیست (صرفاً هماهنگی‌های اداری جهت معرفی دانشجو باید انجام شود).

دانشجویان کارشناسی دانشگاههای دیگر که می‌خواهند به دانشگاه   فردوسی مشهد منتقل شده یا مهمان گردند، باید از طریق وبسایت دانشگاه اقدام نمایند و لزومی برای مراجعه حضوری ندارد.

دانشجویان کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد که مایل به مهمان شدن در دانشگاههای دیگر هستند، طبق ضوابط باید از طریق آموزش دانشکده اقدام نمایند.