سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 مقدمه (تاریخچه مختصری از علم تغذیه- اهمیت تغذیه، امنیت غذایی و تولیدات و فراورده های دامی
2 مواد مغذی و نقش آنها در بدن، ترکیب شیمایی بدن حیوانات و گیاهان-
3 روشهای مرسوم اندازه گیری ترکیب مواد خوراکی، هضم مقایسه ای در نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان-
4 اشاره ای به روشهای اندازه گیری میزان استفاده از مواد مغذی در بدن (آزمایشهای تغذیه ای، هضمی، متابولیکی)، آب (اهمیت، نقش، عوامل مؤثر بر رفع و نیاز حیوان، اثرات تشنگی، کیفیت آب)،
5 کربوهیدراتها (تعریف، تقسیم بندی از جنبه تغذیه ای، نقش کربوهیدراتهای مختلف در جیره، هضم و جذب، ارزش تغذیه ای برخی از کربوهیدراتهای مهم شامل سلولز، همی سلولز نشاسته و برخی از الیگوساریدها، لیگنین)
6 کربوهیدراتها (تعریف، تقسیم بندی از جنبه تغذیه ای، نقش کربوهیدراتهای مختلف در جیره، هضم و جذب، ارزش تغذیه ای برخی از کربوهیدراتهای مهم شامل سلولز، همی سلولز نشاسته و برخی از الیگوساریدها، لیگنین)
7 پروتئین ها (تعریف کیفیت پروتئین ها و روشهای ارزیابی آن در نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان)،
8 لیپیدها (تعریف، نقش آنها در بدن، اثر چربی خوراک بر محصول و فساد چربی ها)
9 مواد معدنی و ویتامین ها (نقش، اهمیت و کمبود حاد و خفیف، هضم و جذب، وظایف کلی عناصر معدنی در بدن دام سمیت برخی از عناصر معدنی)،
10 مواد معدنی و ویتامین ها (نقش، اهمیت و کمبود حاد و خفیف، هضم و جذب، وظایف کلی عناصر معدنی در بدن دام سمیت برخی از عناصر معدنی)،
11
12