طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره در این درس سعی بر آن است تا دانشجویان کارشناسی را با مفهموم عدم قطعیت از نوع غیر تصادفی آشنا کند. نظریه مجموعه های فازی و منطق فازی یکی از مهم ترین ابزار برای درک بهتر این مفهوم است. گسترش روزافزون این مبحث در علوم کاربردی و تجربی، باعث می شود دانشجویان به فراگیری و درک آن نیازمند باشند.
2 هدف کلی هدف اصلی این درس آشنایی با نظریه مجموعه های فازی و منطق فازی با تأکید بر کاربردهای این نظریه و ارتباط آن با شاخه‌های دیگر ریاضیات، علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم اقتصادی و علوم مهندسی است. در این درس، دانشجویان ضمن آشنایی با مفاهیم پایه‌ای این نظریه به ویژه دو اصل توسیع زاده و اصل تجزیه، همچنین قضیه‌های اصلی و ابتدایی برای اعداد فازی، به برخی کاربردهای مهم نیز پرداخته شده و ارتباط این مبحث با دیگر علوم مورد تأکید قرار می‌گیرد.
3 شایستگی های پایه پیشنیاز این درس مبانی علوم ریاضی می باشد.
4 اهداف یادگیری آشنایی و تسلط دانشجو با مفاهیم تعریف گزاره فازی، مجموعه فازی، عملگر های اجتماع، اشتراک و مکمل فازی، آلفا-برش مجموعه های فازی، اعداد فازی و انواع آن، اصل توسیع فازی، اصل تجزیه فازی، رابطه فازی، تایع فازی، عملگر های حساب فازی، رتبه بندی اعداد فازی، استلزام فازی، عملگرهای منطق فازی، استنتاج فازی و سیستم فازی و دست آخر فراگیری جعبه ابزار فازی در محیط نرم افزار متلب است.
5 روش تدریس در هر جلسه مدرس سعی می نماید پس از مرور مطالب بیان شده در جلسات گذشته به کمک دانشجویان، با ارائه مثالهای متنوع و حل آنها به کمک دانشجویان، دانشجویان را با مفاهیم و تعاریف این مبحث آشنا نماید. با توجه به متفاوت بودن مباحث این درس با دیگر دروسی که دانشجویان کارشناسی با آن درگیر هستند شیوه پرسش و پاسخ و استنتاج و تعمیم برای بیان مطالب این درس در اولویت قرار دارد.
6 وظایف دانشجو حضور فعال، مرتب و به موقع در کلاس، شرکت در بحث های کلاسی، همراهی با کلاس برای پاسخ دادن به سوال ها و حل مثال های مرتبط، ارائه به موقع تمرین های تحویلی، شرکت در آزمون میان ترم و پایان ترم
7 منبع 1- سیستم های فازی و کنترل فازی، نوشته لی وانگ، ترجمه محمد تشنه لب، نیما صفارپور و داریوش افیونی 2- مقدمه ای بر منطق فازی برای کاربردهای عملی آن، نوشته کازو تاناکا، ترجمه علی وحیدیان کامیاد و حامدرضا طارقیان 3- تئوری مجموعه های فازی، اصول و کاربردها، نوشته جی. ج. کلر، یو. اس. کلیر و ب. یوآن، ترجمه محمد حسین فاضل زرندی
8 مواد و امکانات آموزشی ویدئو پروزکتور - کامپیوتر - نرم افزار MatLaB
9 نحوه ارزشیابی میان ترم: 8.5 نمره - تمرین‌های تحویلی، کار در کلاس و حضور و غیاب: 3 نمره -پایان ترم: 8.5 نمره
10 فایل Pdf File