طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره امروزه واکنش دفاعی بدن در قالب پاسخ های ایمنی و در برابر آنتی ژن های ناشی از مواد غذایی شامل آلرژن ها، عوامل باکتریایی، ویروسی، قارچی و انگلی از اهمیت زیادی برخوردار شده است. بنابراین آشنایی پایه با ایمنولوژی در مقطع کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی برای شناسایی و یا رفع این عوامل لازم به نظر می رسد.
2 هدف کلی آشنایی با مبانی ایمنولوژی بر پایه شناخت آنتی ژن ها، آنتی بادی ها، سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی، ایمنی سلولی و خونی، آلرژن های مواد غذایی و روش های شناسایی بر پایه سیستم ایمنی از اهداف اصلی درس می باشد.
3 اهداف یادگیری آشنایی و شناخت : 1- ساختمان آنتی ژن و آنتی بادی 2- واکنشهای آنتی ژن و آنتی بادی 3- واکنشهای سلولهای دفاعی در مورد آنتی ژن های ناشی از مواد غذایی در بدن 4- واکنش های دفاعی بدن در برابر آنتی ژن های غذایی 5- ایمونولوژی و عوامل باکتریایی ، ویروسی ، قارچی و انگلی در انسان 6- عوامل ایجاد کننده خود ایمنی 7- تکنیکهای ایمونولوژیکی 8- کاربرد ایزوتوپ در ایمونولوژی 9- سلولهای دخیل در پاسخ های ایمنی 10- سیستم لمفوئید 11- کنترل ژنتیکی ایمنی 12- کامپلیمنت complement 13- حساسیت بالا Hyper Sensivity
4 روش تدریس استفاده از منابع معتبر و مرجع، استفاده از مقالات مروری مهم براساس نوع موضوع، بحث و تبادل نظر در مورد مباحث مطرح شده بر مبنای منابع و مقالات مروری
5 وظایف دانشجو حضور به موقع و منظم در کلاس، شرکت فعال در مباحث مطرح شده
6 منبع Essential immunology, Roitt, 1997 Immunology, Kuby, 2002 Immunology, Goldsby et al, 2003 Monoclonal antibody, Shepherd & Dean, 2000 Molecular cloning, a laboratory manual, Sambrook et al, 1999 Handbook of Food Allergies (Immunology), James Breneman, 1986 Food Allergy and Anaphylaxis, Antonella Muraro, Graham Roberts, 2015
7 نحوه ارزشیابی ارزیابی شرکت فعال دانشجویان در مباحث مطرح شده آزمونک آزمون میان ترم آزمون پایان ترم
8 فایل Pdf File