1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
امروزه واکنش دفاعی بدن در قالب پاسخ های ایمنی و در برابر آنتی ژن های ناشی از مواد غذایی شامل آلرژن ها، عوامل باکتریایی، ویروسی، قارچی و انگلی از اهمیت زیادی برخوردار شده است. بنابراین آشنایی پایه با ایمنولوژی در مقطع کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی برای شناسایی و یا رفع این عوامل لازم به نظر می رسد. |
2 |
هدف کلی |
آشنایی با مبانی ایمنولوژی بر پایه شناخت آنتی ژن ها، آنتی بادی ها، سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی، ایمنی سلولی و خونی، آلرژن های مواد غذایی و روش های شناسایی بر پایه سیستم ایمنی از اهداف اصلی درس می باشد. |
3 |
اهداف یادگیری |
آشنایی و شناخت :
1- ساختمان آنتی ژن و آنتی بادی
2- واکنشهای آنتی ژن و آنتی بادی
3- واکنشهای سلولهای دفاعی در مورد آنتی ژن های ناشی از مواد غذایی در بدن
4- واکنش های دفاعی بدن در برابر آنتی ژن های غذایی
5- ایمونولوژی و عوامل باکتریایی ، ویروسی ، قارچی و انگلی در انسان
6- عوامل ایجاد کننده خود ایمنی
7- تکنیکهای ایمونولوژیکی
8- کاربرد ایزوتوپ در ایمونولوژی
9- سلولهای دخیل در پاسخ های ایمنی
10- سیستم لمفوئید
11- کنترل ژنتیکی ایمنی
12- کامپلیمنت complement
13- حساسیت بالا Hyper Sensivity |
4 |
روش تدریس |
استفاده از منابع معتبر و مرجع، استفاده از مقالات مروری مهم براساس نوع موضوع، بحث و تبادل نظر در مورد مباحث مطرح شده بر مبنای منابع و مقالات مروری |
5 |
وظایف دانشجو |
حضور به موقع و منظم در کلاس، شرکت فعال در مباحث مطرح شده |
6 |
منبع |
Essential immunology, Roitt, 1997
Immunology, Kuby, 2002
Immunology, Goldsby et al, 2003
Monoclonal antibody, Shepherd & Dean, 2000
Molecular cloning, a laboratory manual, Sambrook et al, 1999
Handbook of Food Allergies (Immunology), James Breneman, 1986
Food Allergy and Anaphylaxis, Antonella Muraro, Graham Roberts, 2015 |
7 |
نحوه ارزشیابی |
ارزیابی شرکت فعال دانشجویان در مباحث مطرح شده
آزمونک
آزمون میان ترم
آزمون پایان ترم |
8 |
فایل |
Pdf File |