| 1 |
فایل |
Pdf File |
| 2 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
نانوفناوری مواد غذایی- درس اختیاری به ارزش 2 واحد |
| 3 |
هدف کلی |
آموزش مفاهیم پایه نانوفناوری و کاربردهای آن در حوزه علوم و فناوری مواد غذایی |
| 4 |
شایستگی های پایه |
آشنایی با انواع محصولات غذایی نانو، روشهای فرآوری و تولید، استانداردها، خطر ها و ریسک ها، تحقیقات روز نانوفناوری مواد غذایی |
| 5 |
اهداف یادگیری |
مقدمه ای در باره تاریخچه علم و فناوری نانو و اهمیت آن در شاخه های مختلف علوم و مهندسی با تاکید بر رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی، خطرات یا ریسک های استفاده از نانو فناوری در مواد غذایی، فواید کاربرد فناوری نانو در صنعت غذا، نانوذرات، نانولوله ها، نانو رشته ها، نانوحفره ها، نانوکپسول ها، نانوکره ها، نانوامولسیون ها و نانودیسپرسیون ها، نانوکامپوزیت ها، دستکاری نانو (نانوفابریکاسیون) نانوپلیمرها و نانوساختارها، مروری بر کاربردهای فناوری نانو در صنایع غذایی، وجود تکنولوژِی نانو بصورت طبیعی در مواد غذایی (شیر هموژنیزه، مواد غذایی دود داده شده، مواد غذایی بریان شده)، وجود فناوری سنتزی نانو در مواد غذایی (مواد غذایی کپسوله شده بصورت نانو، اضافه کردن مواد معدنی بصورت نانو به مواد غذایی، پوشش های نانو، بسته بندی های نانو)، قوانین کاربرد نانو فناوری در مواد غذایی |
| 6 |
روش تدریس |
1- مبانی نظری ارائه شده در کلاس در قالب اسلاید ها، مقالات و کتب مرجع
2- ارائه سمینار های کلاسی توسط دانشجویان |
| 7 |
منبع |
|
| 8 |
مواد و امکانات آموزشی |
کامپیوتر، ویدئو پروژکتور، اینترنت، دسترسی به پایگاه های علمی مرتبط |
| 9 |
نحوه ارزشیابی |
1- ارزشیابی مستمر 30 درصد
2- امتحان پایان ترم 60 درصد
3- سمینار 10 درصد |