1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
این درس بعنوان یکی از مهمترین دروس درگرایش میکروبیولوژی مواد غذایی( زیست فناوری مواد غذایی) در مقطع دکتری می باشد. آموزش مبانی این درس برای انجام پژوهش های مرتبط در این حوزه ضروری است. شناخت مبانی این درس همچنین برای درک بهتر سایر دروس در این گرایش لازم است. |
2 |
هدف کلی |
آشنایی با مبانی و اصول بیولوژی ملکولی با تکیه بر شناخت مواد وراثتی میکروارگانیسم ها به همراه نقش آن در فعالیت های میکروبی( رشد، تمایز، مقاومت و تولید متابولیت های میکروبی)و همچنین آشنایی با تکنیک های مولکولی مانند روش های استخراج DNA و روش های خالص سازی DNA و PCR و روش های بهینه سازی آن.
همچنین در مورد ژن کلونینگ و آنزیم های محدودالاثر و روش های کاربردی و عملی و آزمایشگاهی مورد نیاز در انجان پژوهش های مولکولی و پایان نامه و رساله های دکتری |
3 |
اهداف یادگیری |
آشنایی با روش های استخراج DNA و RNA (اسیدهای هسته ای) در پروکاریوت ها و یوکاریوت ها، آشنایی با اصول و مبانی PCR و انواع روش های PCR ، روش های بهینه سازی PCR ، ژن کلونینگ و آشنایی با آنزیم های محدودالاثر، موتاسیون و روش های ترمیم آن |
4 |
روش تدریس |
استفاده از منابع معتبر و مرجع، استفاده از مقالات مروری مهم براساس نوع موضوع، بحث و تبادل نظر در مورد مباحث مطرح شده بر مبنای منابع و مقالات مروری، ارائه به صورت پاورپوینت با ویدئو پروژکتور |
5 |
وظایف دانشجو |
شرکت فعال و حضور به موقع در سر کلاس درس، شرکت فعالانه در بحث های کلاسی، ارائه سمینار و سخنرانی بنابر تشخیص و صلاحدید استاد درس، |
6 |
منبع |
|
7 |
مواد و امکانات آموزشی |
رایانه، ویدئو پروژکتور |
8 |
نحوه ارزشیابی |
ارزیابی شرکت فعال دانشجویان در مباحث مطرح شده آزمون پایان ترم، شرکت در آزمون میان ترم |
9 |
فایل |
Pdf File |