1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
درس مهندسی بیوشیمی و فرایندهای تخمیری، جزء دروس اجباری و اصلی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم به ارزش 3 واحد نظری می باشد. |
2 |
هدف کلی |
هدف اصلی از ارائه این درس ، آشنایی دانشجویان با میکروارگانیسم هایی است که کاربرد صنعتی دارند و در تولید محصولات صنعتی و به ویژه محصولات تخمیری صنعتی نقش دارند.
همچنین آشنایی با فرایند های تخمیری مختلف، میکروارگانیسم های صنعتی و عوامل موثر بر رشد میکروبی، موتاسیون و ژنتیک، تولید مواد بیوشیمیایی، تولید پروتئین، تولید آنتی بیوتیک، سیستم های کشت مختلف اعم از یک میکروارگانیسمی و چند میکروارگانیسمی، فرمانتور و تانک تخمیر، انواع فرمانتور ها و سیستم های کنترلی در فرمانتور می باشد. |
3 |
شایستگی های پایه |
دانشجویان در این درس ، قبلاً دروسی مانند شیمی عمومی را گذرانده اند. |
4 |
اهداف یادگیری |
آشنایی دانشجویان با مباحث مختلف تخمیر، تعریف تخمیر و انواع فرایندهای تخمیری، انواع فرمانتورها، انواع سیستم های کنترلی در فرمانتور و تولید محصولات مختلف تخمیری است. |
5 |
روش تدریس |
تدریس بصورت ارایه اسلایدهای پاورپوینت در هر جلسه و در صورت امکان برگزاری حداقل یک بازدید برای دانشجویان از کارخانجات تولید محصولات تخمیری صنعتی مانند کارخانه تولید سرکه یا تولید مخمر نان ( خمیرمایه) |
6 |
وظایف دانشجو |
حضور و شرکت فعالانه و به موقع در کلاس درس و شرکت در مباحث کلاسی ، شرکت در کوییز های دوره ای و امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم |
7 |
منبع |
• میکروبیولوژی صنعتی: مترجم: دکتر سید علی مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
• بیوتکنولوژی صنعتی : دکتر سید عباس شجاع الساداتی ، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس تهران |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
کامپیوتر و ویدئو پرژکتور |
9 |
نحوه ارزشیابی |
ارزشیابی دانشجویان در طول ترم به صورت برگزاری چند کوییز به صورت اتفاقی و بدون اطلاع قبلی( فقط از جلسه قبل) و امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم می باشد. همچنین پرسش و پاسخ شفاهی در کلاس درس از مباحث جلسه یا جلسات قبلی کلاس درس و حضور فعالانه دانشجو در کلاس درس می باشد. |
10 |
فایل |
Pdf File |