طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره درس مهندسی بیوشیمی و فرایندهای تخمیری، جزء دروس اجباری و اصلی رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم به ارزش 3 واحد نظری می باشد.
2 هدف کلی هدف اصلی از ارائه این درس ، آشنایی دانشجویان با میکروارگانیسم هایی است که کاربرد صنعتی دارند و در تولید محصولات صنعتی و به ویژه محصولات تخمیری صنعتی نقش دارند. همچنین آشنایی با فرایند های تخمیری مختلف، میکروارگانیسم های صنعتی و عوامل موثر بر رشد میکروبی، موتاسیون و ژنتیک، تولید مواد بیوشیمیایی، تولید پروتئین، تولید آنتی بیوتیک، سیستم های کشت مختلف اعم از یک میکروارگانیسمی و چند میکروارگانیسمی، فرمانتور و تانک تخمیر، انواع فرمانتور ها و سیستم های کنترلی در فرمانتور می باشد.
3 شایستگی های پایه دانشجویان در این درس ، قبلاً دروسی مانند شیمی عمومی را گذرانده اند.
4 اهداف یادگیری آشنایی دانشجویان با مباحث مختلف تخمیر، تعریف تخمیر و انواع فرایندهای تخمیری، انواع فرمانتورها، انواع سیستم های کنترلی در فرمانتور و تولید محصولات مختلف تخمیری است.
5 روش تدریس تدریس بصورت ارایه اسلایدهای پاورپوینت در هر جلسه و در صورت امکان برگزاری حداقل یک بازدید برای دانشجویان از کارخانجات تولید محصولات تخمیری صنعتی مانند کارخانه تولید سرکه یا تولید مخمر نان ( خمیرمایه)
6 وظایف دانشجو حضور و شرکت فعالانه و به موقع در کلاس درس و شرکت در مباحث کلاسی ، شرکت در کوییز های دوره ای و امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم
7 منبع • میکروبیولوژی صنعتی: مترجم: دکتر سید علی مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد • بیوتکنولوژی صنعتی : دکتر سید عباس شجاع الساداتی ، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس تهران
8 مواد و امکانات آموزشی کامپیوتر و ویدئو پرژکتور
9 نحوه ارزشیابی ارزشیابی دانشجویان در طول ترم به صورت برگزاری چند کوییز به صورت اتفاقی و بدون اطلاع قبلی( فقط از جلسه قبل) و امتحان میان ترم و در نهایت امتحان پایان ترم می باشد. همچنین پرسش و پاسخ شفاهی در کلاس درس از مباحث جلسه یا جلسات قبلی کلاس درس و حضور فعالانه دانشجو در کلاس درس می باشد.
10 فایل Pdf File