1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
درس میکروبیولوژی مواد غذایی 1 به ارزش 2 واحد نظری می باشد. این درس پیشنیاز میکروبیولوژی مواد غذایی2 بوده و همچنین درس میکروبیولوژی عمومی پیشنیاز آن است. یکی از دروس اصلی و پایه در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی در کنار دروس شیمی مواد غذایی و اصول مهندسی مواد غذایی می باشد. در این درس طبقه بندی میکروارگانیسم های مختلف مواد غذایی تدریس خواهد شد. همچنین مکانیسم اثر روش های مختلف مواد غذایی بر میکروارگانیسم ها ، میکروارگانیسم های شناساگرو عوامل موثر بر رشد میکروارگانیسم ها در مواد غذایی مورد بحث و مطالعه قرار خواهند گرفت. |
2 |
هدف کلی |
طبقه بندی میکروارگانیسم های مهم در صنایع غذایی و اشنایی دانشجویان با آنها و همچنین آشنایی با عوامل بیرونی و درونی موثر بر رشد میکروب ها در مواد غذایی و همچنین مکانیسم اثر روش های مختلف نگهداری مواد غذایی بر میکروارگانیسم ها |
3 |
شایستگی های پایه |
دانشجو باید پیش نیاز این درس را که میکروبیولوژی عمومی می باشد، گذرانده باشد. |
4 |
روش تدریس |
تدریس و ارایه سرفصل ها به صورت آنلاین و برگزاری سمینارها توسط دانشجویان در صورت نیاز |
5 |
وظایف دانشجو |
حضور به موقع دانشجویان در کلاس درس و مشارکت در فعالیت های کلاسی مانند پرسش و پاسخ شفاهی، کوییز های دوره ای کتبی و امتحانات میان ترم و پایان ترم |
6 |
منبع |
1- میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن: ترجمه آقای دکتر مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
2- میکروبیولوژی مواد غذایی فریزیر: ترجمه آقای دکتر مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
3- اطلس میکروبیولوژی مواد غذایی: جناب آقای دکتر مرتضوی،
4- میکروبیولوژی مواد غذایی (اصول تا عمل) جلد اول: میکروارگانیسمهای مرتبط با مواد غذایی، بیماریهای ناشی از مواد غذایی و فساد مواد غذایی، ترجمه: سرکار خانم دکتر شهیدی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، سال انتشار 1400 |
7 |
نحوه ارزشیابی |
برگزاری امتحان میان ترم، پایان ترم به همراه پرسش و پاسخ شفاهی با برگزاری کوییز های مختلف در طول نیم سال تحصیلی |
8 |
فایل |
Pdf File |