1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
درس بیولوژی مولکولی به ارزش 3 واحد جز یکی از دروس اصلی و اجباری دوره کارشناسی ارشد گرایش زیست فناوری مواد غذایی (میکروبیولوژی مواد غذایی) است. |
2 |
هدف کلی |
آشنایی دانشجویان با مباحث مولکولی اعم از ساختار و شیمی اسیدهای هسته ای(DNA,RNA ) ، مکانیسم همانند سازی DNA ، نسخه برداری Replication ، فرایند ترجمه Translation ، و در بخش مباحث کاربردی و عملی شامل روش های استخراج DNA و RNA از پروکاریوت ها و یوکاریوت ها، روش های تخلیص DNA ، روش های استخراج و خالص سازی پلاسمید، PCR و انواع آن، روش های بهینه سازی PCR ، مراحل PCR و خصوصیات دمایی و زمانی مراحل مختلف آن، ژن کلونینگ (همسانه سازی ژن) و آنزیم های برش دهنده محدودالاثر(Restriction en do-nucleases )، موتاسیون و انواع آن و روش های ترمیم موتاسیون و جهش |
3 |
اهداف یادگیری |
آشنایی با روش های استخراج DNA و RNA از پروکاریوت ها (باکتری ها) و یوکاریوت ها (قارچ ها: کپک و مخمر)، آشنایی با تکنیک های مولکولی مانند PCR و انواع روش های PCR ، آنزیم های محدودالاثر (برشی) و ژن کلونینگ، آشنایی با موتاسیون و انواع آن و انواع روش های ترمیم موتاسیون |
4 |
روش تدریس |
استفاده از ویدئو پرژکتور برای ارائه به کمک اسلایدهای پاورپوینت، ارائه فیلم های آموزشی ، در صورت امکان و زمان کافی بازدید از آزمایشگاه مولکولی |
5 |
وظایف دانشجو |
حضور به موقع و مستمر در کلاس درس، شرکت در مباحث گروهی کلاس، شرکت در ازمون های کوییز، امتحان میان ترم و پااین ترم، انجام تکالیف و پروژه های کلاسی و ارائه سمینار |
6 |
منبع |
|
7 |
مواد و امکانات آموزشی |
کامپیوتر،ویدئو پروژکتور، |
8 |
نحوه ارزشیابی |
برگزاری امتحان های به صورت کوییز، میان ترم و پایان ترم، ارائه تکالیف به صورت ارائه سمینار |
9 |
فایل |
Pdf File |