1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
این درس جز دروس اصلی و تخصصی کارشناسی ارشد گرایش زیست فناوری غذایی می باشد. این درس به ارزش دو واحد نظری می باشد. |
2 |
هدف کلی |
هدف درس: آشنایی با باکتری های پروبیوتیک و نقش آنها در سلامت و صنعت غذا |
3 |
اهداف یادگیری |
- تعریف و تاریخچه پروبیوتیک ها
- تاکسونومی پروبیوتیک ها
- انواع میکروارگانیسم های پروبیوتیک ها(باکتری ها و مخمرها)
- منابع اولیه پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک
- کاربرد در فراورده های غذایی نظیر فراورده های لبنی، نوشیدنی، غله ای، غذاهای کودکان و سالمندان
- نقش آنها در بیونگهدارنده ها برای افزایش ایمنی غذا
- نقش و مکانیسم آنها در کاهش بیماری های قلبی و عروقی
- کاهش چربی و کلسترول
- کاهش اسهال و کنترل وزن و جلوگیری از سرطان
- تکنولوژی های نوین جهت افزایش زنده مانی پروبیوتیک ها |
4 |
روش تدریس |
استفاده از منابع معتبر و مرجع، استفاده از مقالات مروری مهم براساس نوع موضوع، بحث و تبادل نظر در مورد مباحث مطرح شده بر مبنای منابع و مقالات مروری، ارائه به صورت پاورپوینت با ویدئو پروژکتور |
5 |
وظایف دانشجو |
شرکت فعال و حضور به موقع در سر کلاس درس، شرکت فعالانه در بحث های کلاسی، ارائه سمینار و سخنرانی بنابر تشخیص و صلاحدید استاد درس، |
6 |
منبع |
1. Liong, Min-Tze, ed. Probiotics: biology, genetics and health aspects. Vol. 21. Springer Science & Business Media, 2011.
2. Watson, Ronald Ross, and Victor R. Preedy, eds. Probiotics, prebiotics, and synbiotics: bioactive foods in health promotion. Academic Press, 2015.
3. Tamime, Adnan Y., Linda V. Thomas, and John Wiley, eds. Probiotic dairy products. Blackwell Pub., 2005. |
7 |
مواد و امکانات آموزشی |
رایانه، ویدئو پروژکتور |
8 |
نحوه ارزشیابی |
ارزیابی شرکت فعال دانشجویان در مباحث مطرح شده آزمون پایان ترم، شرکت در آزمون میان ترم |
9 |
فایل |
Pdf File |