1 |
هدف کلی |
انتظار می رود دانشجویان در این درس با انواع متابولیت های اولیه و ثانویه ، نحوه تولید این مواد و روش های استخراج و خالص سازی آنها آشنا شود
آشنایی دانشجویان با متابولیت های میکروبی از قبیل آنتی بیوتیک ها و شناخت مکانیسم عمل و نحوه عمل کردن آنهاو تاثیر بر اندام هدف میکروارگانیسم، دلیل و مکانیسم مقاوت باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها بحث می شود. |
2 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
این درس به ارزش 2 واحد و به صورت تئوری ارایه می شود.این درس یکی از دروس مهم و کاربردی در مقطع دکتری است. |
3 |
شایستگی های پایه |
دانشجو باید در دروسی که مرتبط با میکروبیولوژی است و در دوران کارشناسی گذرانده است، مسلط باشد مانند درس میکروبیولوژی عمومی، درس تخمیر و درس میکروبیولوژی مواد غذایی |
4 |
اهداف یادگیری |
اهداف کلی درس، شاما آشنایی دانشجو با انواع متابولیت های میکروبی اعم از متابولیت های اولیه (مانند اسید های آمینه، اسیدهای آلی، ویتامین ها) و متابولیت های ثانویه(مانند آنتی بیوتیک ها، توکسین ها، باکتریوسین هاو غیره) می باشد. آشنایی با روش های استخراج و خالص سازی متابولیت های میکروبی یکی دیگر از اهداف کلی درس است.
آشنایی با پپتید های زیست فعال و پپتیدهای ضدمیکروبی و همچنین باکتریوسین ها و طبقه بندی آنها، انتروسین ها و طبقه بندی آنها
روش های حذف آفلاتوکسین ها به کمک باکتری های اسید لاکتیک و پروبیوتیک ها |
5 |
اهداف یادگیری |
آشنایی با انواع متابولیت های میکروبی که شامل متابولیت های اولیه و ثانویه می باشند. تفاوت متابولیت های اولیه و ثانویه و مرحله و فازی که در آن تولید می شوند. |
6 |
اهداف یادگیری |
ادامه مبحث آشنایی با متابولیت ها و انواع متابولیت های اولیه و ثانویه و ذکر مثال هایی از انواع متابولیت های اولیه و ثانویه |
7 |
نحوه ارزشیابی |
برگزاری امتحان میان ترم و پایان ترم
ارایه سمینارهای دانشجویی
شرکت منظم و موثر و پویا در کلاس درس
شرکت در پرسش و پاسخ کلاسی
کوییز ها و آزمونک ها |
8 |
وظایف دانشجو |
شرکت منظم در کلاس های درس، ارائه سمینار درسی حداقل یک سمینار بر ای هر نفر
امتحان میان ترم و پایان ترم |
9 |
نحوه ارزشیابی |
پرسش و پاسخ از دانشجو و شرکت دادن آن ها در مباحث کلاس و ارائه سمینارهای کلاسی |
10 |
نحوه ارزشیابی |
برگزاری امتحان میان ترم |
11 |
منبع |
1. Biotechnology of Antibiotics and Other Bioactive Microbial Metabolites, Giancarlo Lancini and Rolando Lorenzetti, MMDRI-Lepetit Research Center Gerenzano (Varese), Italy.1993.
2. Principles of fermentation Technology, Peter F. Stanbury; Allan Whitaker, Stephen J. Hall. 2003. Elsevier Science.
3. Handbook of Toxic Fungal Metabolites. RICHARD J. COLE; RICHARD H . COX.1981.
4. Microbial physiology. Albert G. Moat, John W. Foster, Michael P. Spector. New York:Wiley-Liss,c2002.
5. Bacteriocins of lactic acid bacteria. Dallas, G. Hoorer larry R. Steenson. San Diego, Calif: Academic Press.1993.
6. Biotechnology of biopolymers: from synthesis to patents. edited by A. Steinbuchel and Y. Doi. Weinheim:Wiley-VCH,2005.
5 - پریسا طاهری، زهره نسیمی. متابولیتهای کاربردی قارچها (ساختار شیمیایی، بیوسنتز و ژنتیک مولکولی) . 1397. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. |
12 |
روش تدریس |
تدریس با پاورپوینت و اسلاید ها و در مواردی نشان دادن فیلم های آموزشی در این خصوص |
13 |
فایل |
Pdf File |