1 |
جایگاه درس در برنامه درسی دوره |
این درس به عنوان یکی از درس های اصلی برنامه آموزشی دانشجویان می باشد. |
2 |
هدف کلی |
آشنایی دانشجویان با انواع میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی و مکانیسم های بیماریزایی آنها ونحوه کنترل آنها در مواد غذایی |
3 |
شایستگی های پایه |
دانشجو بایستی با انواع آلودگی های میکروبی مواد غذایی آشنایی داشته باشد. وی همچنین بایستی انواع میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی را بشناسد و راههای تشخیص میکروبیولوژیکی آنها را بداند. |
4 |
اهداف یادگیری |
آشنایی دانشجویان با انواع میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی
آشنایی با مکانیسم های بیماریزایی میکروارگانیسم ها
آشنایی با باکتریها، ویروسها، قارچها، انگل ها و غیره
آشنایی با روشهای تشخیص میکروارگانیسم ها در مواد غذایی
آشنایی با راههای کنترل آلودگی های میکروبی در مواد غذایی |
5 |
روش تدریس |
ارائه سخنرانی و پرسش و پاسخ کلاسی، فیلم، مبتنی بر مساله، مبتنی بر پروژه، آزمایشگاهی، بازدید علمی، یادگیری مشارکتی، بحث گروهی |
6 |
وظایف دانشجو |
شرکت در بحث های گروهی کلاس و ارائه سمینار |
7 |
منبع |
3- محسن زاده و همکاران. 1392. میکروارگانیسم های بیماریزا با منشاء غذایی (مکانیسم ها و بیماریزایی). انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. (ترجمه)
4-محسن زاده م. و خانزادی س. 1391. تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی (با منشاء دامی). انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. (ترجمه)
5-استانداردهای مربوط به مواد غذایی. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران. |
8 |
مواد و امکانات آموزشی |
استفاده از کامپیوتر و پروژکتور و استفاده از تکنولوژی های آموزشی و عکس و فیلم |
9 |
نحوه ارزشیابی |
ارزیابی شفاهی، فعالیتهای گروهی،امتحان میانترم،امتحان پایانترم،تکالیف هفتگی، ارزشیابی مستمر (آزمونک) |
10 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با محیط های کشت آزمایشگاهی و لوازم آشنا می شود |
11 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع میکروارگانیسم های مواد غذایی آشنا می شود |
12 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با روشهای استریلیزاسیون آشنا می شود |
13 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با روشهای مختلف آلودگی مواد غذایی آشنا می شود |
14 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با روشهای مختلف آشمارش کلی میکروبی آشنا می شود |
15 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با میکروارگانیسم های مهم مفید و بیماریزا در مواد غذایی آشنا می شود |
16 |
اهداف یادگیری |
دانشجو روشهای مختلف شمارش کلی فرم ها را فرا می گیرد |
17 |
اهداف یادگیری |
آشنایی با عوامل داخلی و خارجی موثر بر رشد میکروارگانیسم ها |
18 |
اهداف یادگیری |
دانشجو روشهای مختلف شمارش کلی فرم های مدفوعی را فرا می گیرد |
19 |
اهداف یادگیری |
دانشجو تغییرات حاصل از حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی را فرا میگیرد |
20 |
اهداف یادگیری |
دانشجو روشهای مختلف شناسایی و تشخیص اشریشیا کلی را فرا می گیرد |
21 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع عفونت ها و مسمومیت های غذایی و مکانیسم بیماریزایی آنها آشنا می شود |
22 |
اهداف یادگیری |
دانشجو انواع محیط های کشت باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه را فرا می گیرد |
23 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با روشهای مختلف نگهداری مواد غذایی را فرا می گیرد |
24 |
اهداف یادگیری |
دانشجو نحوه شناسایی و شمارش استافیلوکوکوس اورئوس را فرا می گیرد |
25 |
اهداف یادگیری |
دانشجو انواع مدل های پیشگو در مواد غذایی را فرا می گیرد |
26 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای تفریق استافیلوکوکها آشنا می شود |
27 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با بیماریهای نوپدید در مواد غذایی آشنا شده و نحوه پیشگیری از انتقال آنها به مواد غذایی را فرا میگیرد |
28 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای شمارش و شناسایی کپک ها و محمرها آشنا می شود |
29 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع فساد و کنترل میکروبی مواد غذایی و آلودگیهای قارچی و انگلی و ویروسی مواد غذایی آشنا می شود |
30 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با روشهای تشخیص و شمارش باسیلوس ها در مواد غذایی آشنا می شود |
31 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با ویژگیهای میکروبی فراورده های گوشتی و لبنی آشنا می شود |
32 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای تفریق باسیلوس هاآشنا می شود |
33 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با ویژگیهای میکروبی مرغ و تخم مرغ و فرآورده های شیلاتی و کنسروی آشنا می شود |
34 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای شناسایی و شمارش کلستریدیوم پرفرینجنس آشنا می شود |
35 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با آزمون های میکروبی در مواد غذایی و روشهای نوین کشت در تشخیص، شناسایی و تایپینگ میکروارگانیسمهای مواد غذایی آشنا می شود |
36 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای شناسایی و شمارش سالمونلا در مواد غذایی آشنا می شود |
37 |
اهداف یادگیری |
در این بخش دانشجو با ارزیابی خطر و معیارهای میکروبیبولوژیکی مواد غذایی – تضمین ایمنی میکروبیولوژیکی و کنترل کیفیت مواد غذایی آشنا می شود |
38 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای تفریق و شناسایی سالمونلا در مواد غذایی آشنا می شود |
39 |
اهداف یادگیری |
دانشجو در این قسمت با بازرسی بهداشتی افزودنی های مواد غذایی – تاثیر عفونت ها و توکسین های ناشی از غذا در تجارت بین المللی آشنا می شود |
40 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با انواع روشهای تفریق و شناسایی با کتریهای سرماگرادر مواد غذایی آشنا می شود |
41 |
اهداف یادگیری |
دانشجو با آموزش ویژگیهای میکروبی آب آشامیدنی با میکروارگانیسم هایی که از طریق آب منتقل می شوند آشنا می شود |
42 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
43 |
منبع |
میکروبیولوژی غذایی مدرن |
44 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
45 |
منبع |
میکروبیولوژی آدامز |
46 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
47 |
منبع |
میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی |
48 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
49 |
منبع |
میکروبیولوژی غذایی مدرن |
50 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
51 |
منبع |
میکروبیولوژی آدامز |
52 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
53 |
منبع |
میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی |
54 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
55 |
منبع |
میکروبیولوژی غذایی مدرن |
56 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
57 |
منبع |
میکروبیولوژی غذایی مدرن |
58 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
59 |
منبع |
میکروبیولوژی آدامز |
60 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
61 |
منبع |
میکروارگانیسم های بیماریزا در مواد غذایی |
62 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
63 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
64 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
65 |
منبع |
تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی |
66 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
67 |
منبع |
تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی |
68 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
69 |
منبع |
تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی |
70 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
71 |
منبع |
تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی |
72 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
73 |
منبع |
استاندارد و تحقیقات صنعتی |
74 |
فایل |
Pdf File |