سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 مقدمه (وضعیت تولید شیر در دنیا و ایران) - استاندارد شیرخام
2 آماده سازی شیر و فرآورده های لبنی به منظور آزمایشات حسی، میکروبی و فیزیکی و شیمیایی
3 سنتز و ترشح شیر، انواع سیستم های شیردوشی - ماشین شیردوشی
4 تانک ذخیره شیرخام – طراحی و عملیات و نحوه نمونه برداری
5 تعیین میکروارگانیسم های هوازی مزوفیلیک در شیر خام
6 تعیین میزان کلیفرم ها و شناسایی آنها در شیرخام
7 تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شیر خام
8 صول و تکنولوژی فرآورده های کشت داده شده (تخمیری) شیر
9 شناسایی تعدادی ازتقلبات مرسوم در شیر خام
10 آزمایشات لازم به منظور کنترل تازگی و کهنگی شیر خام
11 جستجوی بعضی از عوامل میکروبی در شیر خام و فرآورده های لبنی
12 صول اساسی تولید بهداشتی و نگهداری شیرخام، اصول اساسی کنترل آلودگی شیرخام گله
13 ورم پستان (تشخیص و روشهای ارزیابی) – تاثیر آن برخواص و ترکیب شیر
14 عوامل موثر بر ترکیبات شیر - ویژگیهای حسی یا ارگانولپتیکی شیر، طعم و بوهای نامطلوب و راههای مرتفع کردن آنها
15 خصوصیات فیزیکی شیر- وزن مخصوص، pH، اسیدیته، نقطه انجماد و غیره
16 ویژگیهای شیمیایی شیر – خصوصیات پروتئین ها، خصوصیات چربیها، آنزیم ها، خصوصیات ویتامین ها، قندها، مواد معدنی و غیره
17 فرایند های هموزنیزاسیون و استاندارد کردن چربی
18 میکروبیولوژی شیر، پاتوژنها و بیماریهای منتقله از طریق شیرو فرآورده های لبنی
19 اصول و تکنولوژی تولید شیرهای پاستوریزه و استریلیزه (دستگاه ها و تجهیزات خط تولید
20 تاثیر فرایند های حرارتی بر روی ترکیبات و خصوصیات شیر
21 اصول و تکنولوژی فرآورده های چرب شیر(خامه، کره و ...)
22 صول و تکنولوژی تولید پنیر
23 سیستم COP و CIP و سایر روشهای ضد عفونی تجهیزات شیردوشی
24 استانداردهای ملی شیر و فراورده های لبنی