سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 روشهای نمونه برداری و آماده سازی شیر و فرآورده های لبنی به منظور آزمایشات حسی، میکروبی و فیزیکو شیمیایی
2 مقدمه (وضعیت تولید شیر در دنیا و ایران) - استاندارد شیرخام
3 تعیین میزان بار کلی میکروبی
4 انواع سیستم های شیردوشی - بهداشت تولید و جمع آوری شیر خام
5 عوامل موثر بر ترکیبات شیر- آناتومی و فیزیولوژی غدد پستانی – سنتز و ترشح شیر
6 سیستم های شستشوی دستگاهها و تجهیزات - روشهای آلودگی شیر
7 ورم پستان (تشخیص و روشهای ارزیابی) – تاثیر آن بر خواص و ترکیب شیر - ارزیابی خواص ارگانولپتیکی شیر - ترکیب شیر
8 خواص فیزیکو شیمیایی شیر و عوامل موثر بر ترکیب و تولید شیر
9 اصول تولید وفرآوری شیر و فرآورده های لبنی (پاستوریزاسیون – استریلیزاسیون و ..... )
10 آزمایشات لازم به منظور کنترل تازگی و کهنگی شیر خام
11 تعیین درصد چربی شیر خام و تعیین میزان پروتئین شیر خام
12 تعیین اسیدیته و pH در شیر خامو تعیین میزان نمک در شیر خام و پنیر
13 شناسایی و شمارش استافیلوکوس کوآگولاز مثبت شیر
14 تشخیص شیر های آلوده به عوامل ورم پستانی
15 بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی باکتریها
16 تکنولوژی تولید فراورده های لبنی بر پایه شیر