سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 مقدمه (وضعیت تولید شیر در دنیا و ایران) - استاندارد شیرخام
2 انواع سیستم های شیردوشی - بهداشت تولید و جمع آوری شیر خام
3 روشهای نمونه برداری و آماده سازی شیر و فرآورده های لبنی به منظور آزمایشات حسی، میکروبی و فیزیکو شیمیایی
4 عوامل موثر بر ترکیبات شیر- آناتومی و فیزیولوژی غدد پستانی
5 آشنایی با روشهای انتخاب نمونه و تعیین تعداد نمونه
6 سنتز و ترشح شیر
7 تعیین میزان آلودگی کلیفرمی با استفاده از محیط کریستال ویولت رد بایل آگار
8 روشهای مختلف شستشوی دستگاهها و تجهیزات - روشهای آلودگی شیرخام
9 تایید کلیفرم ها با استفاده از محیط سبز درخشان
10 ورم پستان (تشخیص و روشهای ارزیابی)
11 شمارش استافیلوکوکوس کوآگولاز مثبت
12 تاثیر آن بر خواص و ترکیب شیر - ارزیابی خواص ارگانولپتیکی شیر - ترکیب شیر
13 شناسایی و تشخیص تفریقی استافیلوکوکوس
14 خواص فیزیکو شیمیایی شیر و عوامل موثر بر ترکیب و تولید شیر
15 تشخیص تازگی و کهنگی شیر
16 شناسایی و تشخیص تفریقی استافیلوکوکوس
17 تست ردوکتاز یا احیای متیلن بلو-شمارش لاکتوباسیل ها و کنترل فرآورده های تخمیری شیری
18 تعیین وزن مخصوص و میزان پروتئین شیر
19 اصول اندازه گیری میزان چربی در مواد غذایی و تعیین درصد چربی شیر
20 تعیین میزان نمک پنیر
21 تشخیص تعدادی از تقلبات رایج در شیر بخش اول
22 پاتوژنها و بیماریهای منتقله از طریق شیرو فرآورده های لبنی
23 تشخیص تعدادی از تقلبات رایج در شیر - بخش دوم
24 تعیین میزان پروتئین شیر و پراکسید کره
25 تاثیر حرارت بر روی ترکیبات شیر-اصول تولید وفرآوری شیر و فرآورده های لبنی (پاستوریزاسیون – استریلیزاسیون و ..... )
26 اصول تولید وفرآوری شیر و فرآورده های لبنی
27 استاندارد کردن چربی و بسته بندی -اصول سالم سازی و ضد عفونی کردن دستگاه ها و تجهیزات خطوط تولید شیر وفرآورده های لبنی
28 اصول تکنولوژی تولید شیرهای پاستوریزه، استریلیزه
29 اصول تولید ماست و فرآورده های تخمیری
30 تکنولوژی تولید کره و فرآورده های چرب
31 تکنولوژی تولید پنیر