طرح درس (براساس سرفصل)

طرح درس (براساس سرفصل)
# عنوان توضیحات
1 جایگاه درس در برنامه درسی دوره درس تخصصی اجباری گرایش مهندسی مواد غذایی رشته علوم و صنایع غذایی در مقطع ارشد به ارزش 3 واحد (2 واحد نظری- 1 واحد عملی)
2 هدف کلی آشنایی با مفاهیم پایه و بنیادی رئولوژی مواد غذایی، روشهای آنالیز مکانیکی بافت انواع مواد غذایی، ویسکومتری انواع سیالات غذایی و روشهای ارزیابی و مدلسازی خصوصیات رئولوژیکی
3 شایستگی های پایه 1- طراحی آزمون مناسب برای ارزیابی مکانیکی بافت و قوام سیالات غذایی 2- کاربرد خصوصیات بافت مواد غذایی جامد و نیمه جامد در طراحی تجهیزات مورد استفاده در فرآوری آنها 3- کاربرد ویژگی های جریان انواع سیالات غذایی در طراحی خطوط انتقال و فرآوری آنها 4- کنترل کیفیت بافت و ویسکوزیته مواد غذایی
4 اهداف یادگیری 1- آشنایی با مفاهیم پایه رئولوژی مواد غذایی 2- روشهای آنالیز بافت مواد غذایی جامد و نیمه جامد شامل آزمون های فشردن، نفوذ، برش، کشش، خمش، اکستروژن و پروفایل آنالیز بافت 3- روشهای ارزیابی خصوصیات رئولوژی (ویسکومتری) سیالات و نیمه جامدات غذایی 4- آشنایی با خصوصیات رئولوژی مواد غذایی مختلف
5 روش تدریس 1- مبانی نظری ارائه شده در کلاس در قالب اسلاید های پاورپوینت، فیلم های آموزشی و کتب مرجع 2- ارائه مقالات مرتبط با هر مبحث در کلاس و بحث در باره چارچوب، اهداف، متدولوژی و نتایج آنها 3- تکالیف و مسائل خارج از کلاس
6 وظایف دانشجو 1- شرکت منظم در کلاس ها و جلسات آزمایشگاه 2- تهیه کار کلاسی 3- تهیه گزارش کار آزمایشگاه 4- ارائه سمینارهای کلاسی 5- مشارکت در مباحث درس در هر جلسه
7 منبع رضوی، س.م.ع. 1393، خواص بیوفیزیکی محصولات کشاورزی و غذایی، چاپ پنجم، صفحات 218-115، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
8 مواد و امکانات آموزشی بخش تئوری درس: کامپیوتر و ویدئو پروژکتور بخش عملی درس: ویسکومتر دروانی، بافت سنج (تکسچرآنالایزر)، ویسکومتر لوله مویینه
9 نحوه ارزشیابی ارزشیابی مستمر (کوییز): 20 درصد کارکلاسی: 20 درصد کار تحقیق: 10 درصد امتحان نهایی: 50 درصد