سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 آشنایی با لوازم و محیط های کشت آزمایشگاهی
2 آشنایی با دانشجویان – آشنایی با تاریخچه حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی
3 نحوه استریلیزاسیون و انکوباسیون میکروارگانیسم ها
4 روشهای آلودگی مواد غذایی و راههای کنترل آن ایمنی میکروبیولوژیکی و پایداری مواد غذایی
5 شمارش کلی میکروبی
6 انواع میکروارگانیسم های مهم در مواد غذایی (کپک ها، مخمرها، باکتریها ی عامل فساد و مسمومیت و ...)
7 شمارش کلی فرمها
8 عوامل درونی و بیرونی موثر در رشد میکروارگانیسم ها در مواد غذایی
9 شمارش کلیفرم های مدفوعی
10 تغییرات حاصل از حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی – میکروارگانیسم های مفید در صنعت غذا
11 تشخیص و شناسایی اشریشیا کلی
12 عفونت ها و مسمومیت های غذایی، مکانیسم آنها
13 آشنایی با محیط های کشت تفریقی انتروباکتریاسه
14 استراتژیهای نگهداری مواد غذایی، اثر روشهای مختلف نگهداری بر جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها
15 شمارش و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس بیماریزا
16 اصول و کاربرد مدل های پیشگو در مواد غذایی
17 آزمایشات تفریقی شناسایی استافیلوکوکها
18 بیماریهای نوپدید در مواد غذایی – نحوه پیشگیری از بیماریهای منتقله از غذا
19 شمارش کپک ها و مخمرها
20 آشنایی با فساد و کنترل میکروبی مواد غذایی، آلودگیهای قارچی انگلی و ویروسی در مواد غذایی
21 تشخیص و شمارش باسیلوس سرئوس در مواد غذایی
22 ویژگیهای میکروبی فرآورده های گوشتی و لبنی
23 کشت های تفریقی شناسایی باسیلوسها
24 ویژگیهای میکروبی فرآورده های مرغ و تخم مرغ و شیلاتی و کنسروی
25 تشخیص و شمارش کلستریدیوم پرفرینجنس
26 آزمون های میکروبی در مواد غذایی و روشهای نوین کشت در تشخیص، شناسایی و تایپینگ میکروارگانیسمهای مواد غذایی
27 شناسایی و جداسازی سالمونلا از مواد غذایی
28 ارزیابی خطر و معیارهای میکروبیبولوژیکی مواد غذایی – تضمین ایمنی میکروبیولوژیکی و کنترل کیفیت مواد غذایی
29 آزمونهای تفریقی گونه های سالمونلا در مواد غذایی
30 بازرسی بهداشتی افزودنی های مواد غذایی – تاثیر عفونت ها و توکسین های ناشی از غذا در تجارت بین المللی
31 شمارش و شناسایی باکتریهای سرماگرا در مواد غذایی
32 ویژگیهای میکروبی آب آشامیدنی و عوامل بیماریزای منتقله از طریق آب و نحوه پیشگیری از آنها