سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 آشنایی با دانشجویان – آشنایی با تاریخچه حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی و اهمیت میکروبیولوژی مواد غذایی
2 آشنایی با لوازم و محیط های کشت آزمایشگاهی
3 روشهای آلودگی مواد غذایی و راههای کنترل آن ایمنی میکروبیولوژیکی و پایداری مواد غذایی
4 نحوه استریلیزاسیون و انکوباسیون میکروارگانیسم ها
5 انواع میکروارگانیسم های مهم در مواد غذایی (کپک ها، مخمرها، باکتریها ی عامل فساد و مسمومیت و ...)
6 آموزش تهیه رقت های متوالی - شمارش کلی میکروبی
7 عوامل درونی و بیرونی موثر در رشد میکروارگانیسم ها در مواد غذایی
8 جداسازی اشریشیا کلی از نمونه ماده غذایی بر روی محیط براث مغذی (مرحله اول)
9 اشریشیا کلی و اهمیت آن در ایجاد بیماریهای با منشاء غذایی
10 کشت از محیط براث (پپتون واتر) بر روی محیط EMB (مرحله دوم)
11 بیماریهای با منشاء غذایی و مکانیسم ایجاد آنها
12 شناسایی و تایید کلیفرم های مدفوعی و غیرمدفوعی با محیط سبز درخشان و لوله دورهام
13 سالمونلا و اهمیت آنها در ایجاد بیماریهای با منشاء غذایی
14 آشنایی با محیط های کشت تفریقی انتروباکتریاسه و تست IMVIC
15 استافیلوکوکوس اورئوس و انتروتوکسین های آن
16 جداسازی و شناسازی سالمونلا – مرحله پیش غنی سازی
17 بیماریهای نوپدید در مواد غذایی – نحوه پیشگیری از بیماریهای منتقله از غذا
18 جدا سازی سالمونلا( غنی سازی : تتراتیونات و سلنیت سیستیین یا راپاپورت)
19 باسیلوس ها در مواد غذایی
20 جدا سازی سالمونلا (محیط های انتخابی: برلیانت گرین آگار –سالمونلا شیگلا آگار)
21 کلستریدیوم ها در مواد غذایی
22 جدا سازی سالمونلا (محیط های افتراقی : لیزین آیرون آگار-اوره- تریپل شوگر آیرون اگار)
23 لیستریا مونوسیتوژنز و اهمیت آن در مواد غذایی
24 شناسایی لیستریا در یک ماده غذایی (مرحله غنی سازی در لیستریا براث)
25 کمپیلوباکتر و آرکوباکتر در مواد غذایی
26 کشت لیستریا از محیط براث روی محیط آکسفورد آگار
27 ویبریوها و اهمیت آن در مواد غذایی
28 شمارش و شناسایی باکتریهای سرماگرا در مواد غذایی
29 کپک ها و مخمرهای مهم در مواد غذایی
30 شناسایی سودوموناس ها
31 ارزیابی سموم میکروبی در مواد غذایی
32 استانداردهای میکروبیولوژیکی کارخانجات مواد غذایی