سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 مقدمه (وضعیت تولید شیر در دنیا و ایران) - استاندارد شیرخام
2 روشهای نمونه برداری و آماده سازی شیر و فرآورده های لبنی به منظور آزمایشات حسی، میکروبی و فیزیکو شیمیایی
3 آشنایی با روشهای انتخاب نمونه و تعیین تعداد نمونه
4 کنترل شیرمخازن گاوداری و کارخانه به روش پور پلیت
5 تعیین میزان آلودگی کلیفرمی با استفاده از محیط کریستال ویولت رد بایل آگار
6 تایید کلیفرم ها با استفاده از محیط سبز درخشان
7 شمارش استافیلوکوکوس کوآگولاز مثبت
8 شناسایی و تشخیص تفریقی استافیلوکوکوس
9 تشخیص تازگی و کهنگی شیر-شناسایی و تشخیص تفریقی استافیلوکوکوس
10 تست ردوکتاز یا احیای متیلن بلو-شمارش لاکتوباسیل ها و کنترل فرآورده های تخمیری شیری
11 تعیین وزن مخصوص و میزان پروتئین شیر
12 اصول اندازه گیری میزان چربی در مواد غذایی و تعیین درصد چربی شیر
13 تشخیص تعدادی از تقلبات رایج در شیر
14 تعیین میزان پراکسید کره
15 تعیین میزان پروتئین شیر
16 انواع سیستم های شیردوشی - بهداشت تولید و جمع آوری شیر خام
17 عوامل موثر بر ترکیبات شیر- آناتومی و فیزیولوژی غدد پستانی – سنتز و ترشح شیر
18 روشهای مختلف شستشوی دستگاهها و تجهیزات - روشهای آلودگی شیرخام
19 ورم پستان (تشخیص و روشهای ارزیابی) – تاثیر آن بر خواص و ترکیب شیر - ارزیابی خواص ارگانولپتیکی شیر - ترکیب شیر
20 خواص فیزیکو شیمیایی شیر و عوامل موثر بر ترکیب و تولید شیر
21 تاثیر حرارت بر روی ترکیبات شیر-اصول تولید وفرآوری شیر و فرآورده های لبنی (پاستوریزاسیون – استریلیزاسیون و ..... )
22 استاندارد کردن چربی و بسته بندی -اصول سالم سازی و ضد عفونی کردن دستگاه ها و تجهیزات خطوط تولید شیر وفرآورده های لبنی
23 اصول تکنولوژی تولید شیرهای پاستوریزه، استریلیزه
24 اصول تولید ماست و فرآورده های تخمیری
25 تکنولوژی تولید پنیر
26 تکنولوژی تولید کره و فرآورده های چرب
27 پاتوژنها و بیماریهای منتقله از طریق شیرو فرآورده های لبنی
28 استاندارد های لبنی
29 اصول بهداشتی کارخانجات لبنی
30 انواع ضد عفونی کننده ها