سرفصل مطالب

سرفصل مطالب
# سرفصل مطالب طرح درس (براساس سرفصل)
1 آشنایی با آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی
2 آشنایی با دانشجویان و مقدمه ای بر اهمیت مواد غذایی در انتقال میکروارگانیسم ها بیماریزا از طریق مواد غذایی
3 شمارش میکروارگانیسم های هوازی مزوفیلیک
4 تاریخچه بیماریهای با منشاء غذایی و میکروارگانیسم های مهم پاتوژن- تاریخچه حضور میکروارگانیسم ها در مواد غذایی و تقسیم بندی میکروبها
5 شمارش میکروبی به روش برید
6 شمارش کلیفرمی به روش شمارش پرگنه
7 تایید کلیفرم ها با محیط سبز درخشان
8 تداخل بین میکروارگانیسم ها و مواد غذایی و تعیین عوامل موثر بر رشد آنها
9 بررسی عوامل درونی موثر بر رشد میکروبها: pH و فعالیت آبی
10 بررسی عوامل درونی موثر بر رشد میکروبها:پتانسیل اکسیداسیون و احیا وعوامل مغذی مواد غذایی
11 پیش غنی سازی سالمونلا
12 عوامل خارجی موثر بر رشد میکروارگانیسم ها در مواد غذایی
13 جداسازی سالمونلا و کشت در محیط های انتخابی
14 شمارش کلستریدیوم پرفرینجنس
15 تعیین ضریب یدی در آزمایشات روغن ها و چربیها
16 اندازه گیری اندیس اسیدی در آزمایشات روغن ها
17 تعیین نقطه ذوب و وزن مخصوص روغن ها
18 آزمایشات شیمیایی آب
19 روشهای نمونه برداری و سواپ کشی از سطوح و رینز تست
20 آشنایی با پاتوژنهای مهم مواد غذایی و راههای انتقال آنها
21 عفونت ها و مسمومیت های غذایی و بررسی سموم باکتریایی
22 مسمومیت غذایی استافیلوکوکی، کلستریدیوم پرفرینجنس، کلستریدیوم بوتولینوم، باسیلوس سرئوس، سالمونلا و
23 فساد مواد غذایی و عوامل موثر بر فساد
24 آشنایی با روشها و اصول نگهداری مواد غذایی
25 شیمی مواد غذایی : آب، پروتئین ها و چربیها
26 ادامه آزمایشات شیمی مواد غذایی
27 تعیین ضریب شکست روغن ها و قند ها
28 ادامه آزمایشات شیمی مواد غذایی
29 کربوهیدرات ها و ویتامین ها
30 تعیین تقلبات مواد غذایی
31 آنزیم ها و رنگها و افزودنی ها